Dukat mlijeko: Dizajnirala djeca

Ograničeno izdanje Dukat trajnih mlijeka u posebnim, razigranim pakiranjima koja su oslikala djeca stiglo je na police trgovina diljem Hrvatske.

Litarska pakiranja Dukat trajnih mlijeka s 2,8% mliječne masti odsad krase četiri kreativna rada osnovnoškolaca, izabrana na 3. kreativnom likovnom natječaju Dukata ‘Volim mlijeko!’. Autori nagrađenih radova su učenici Laura Perić, Nika Butković i Robert Trlin iz Rijeke te Vatroslav Tito Čolak iz Zagreba.

Poseban dizajn Dukatova mlijeka predstavljen je u prosincu u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, a ovo ograničeno izdanje nalazit će se na prodajnim mjestima do polovice ožujka, odnosno do isteka zaliha.
‘Oduševljeni smo veselim i šarenim ruhom ograničenog izdanja Dukat trajnog mlijeka i vjerujemo da će u njemu uživati svi naši potrošači. Ipak, najsretniji i najponosniji zasigurno su naši mali kreativci, autori izabranih radova, njihove obitelji, učitelji i razredi. Ovo je za njih veliko priznanje i poticaj da nastave razvijati svoju kreativnost i likovno izražavanje’, poručila je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata.

U natječaju, koji je trajao od 24. rujna do 31. listopada 2014., sudjelovali su učenici prvog do četvrtog razreda iz više od 180 osnovnih škola diljem Hrvatske, a prijavljen je dosad najveći broj radova – njih više od 2.000.
Natječaj ‘Volim mlijeko!’ Dukat organizira već treću godinu zaredom s ciljem poticanja kreativnosti, likovnog izražavanja i stvaralaštva te edukacije učenika o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane. Partneri projekta, koji podupire i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, su Muzej suvremene umjetnosti Zagreb i Outdoor Akzent.

Opširnije na: www.volim-mlijeko.hr