Dukat predstavio Dukat Fit

HRVATI OSVIJESTILI VAŽNOST REDOVITOG VJEŽBANJA I PRAVILNE I URAVNOTEŽENE PREHRANE

 Dukat predstavio Dukat Fit liniju mliječnih proizvoda bogatih proteinima, kao odgovor na potrebe fizički aktivnih pojedinaca i svih onih koji vode brigu o zdravom načinu života

 Da su Hrvati osvijestili važnost redovite fizičke aktivnosti te pravilne i uravnotežene prehrane govore podaci dobiveni istraživanjem koje je proveo zagrebački Dukat u suradnji s istraživačkom kućom Masmi Adriatica u travnju ove godine.

Prema spomenutom istraživanju 79 posto Hrvata redovito se bavi nekim oblikom rekreacije, od kojih čak 56 posto više od 2 puta tjedno.

65 posto Hrvata vježba jer želi zdravo živjeti, 61 posto ih vježba iz zdravstvenih razloga, a 34 posto Hrvata vježbanjem održava tjelesnu težinu. Najpopularniji oblici rekreacije su hodanje, vožnja biciklom, trčanje te aktivnosti u sportskim centrima.dukat_fit

Hrvati su osvijestili i kako je za zdrav život uz fizičku aktivnost nužna i pravilna i uravnotežena prehrana. Tako 32 posto Hrvata uvijek pazi na pravilnu i uravnoteženu prehranu, 52 posto ponekad, a tek 15 posto Hrvata uopće ne pazi na pravilnu i uravnoteženu prehranu.

Povod ovom istraživanju o zdravim navikama Hrvata predstavljanje je nove generacije Dukat Fit mliječnih proizvoda bogatih proteinima, koju je lansirao zagrebački Dukat.

Dukat Fit linija proizvoda nastala je kao odgovor na jasno izražene želje i potrebe potrošača. S visokim sadržajem proteina i niskim sadržajem mliječne masti, Dukat Fit mliječni proizvodi zadovoljavaju potrebe fizički aktivnih osoba, rekreativaca i sportaša, ali i svih onih koji vode brigu o zdravom načinu života“, istaknuo je Mario Blaić, direktor marketinga Dukata.

Iako se prehrana bogata proteinima najčešće veže uz fizički aktivne pojedince, nutricionisti ističu kako je takva prehrana u prilagođenim količinama potrebna svim zdravim osobama, bez obzira na dob i razinu tjelesne aktivnosti.

PR: 404