Dvije povorke u Crikvenici okupit će oko 2.500 sudionika

Po običaju i navadi staroj,
Rivijera Crikvenica nastavlja s programom „Maškara“

Nakon maškaranih druženja u Matkovićima i na Dugi, gdje su ugošćene maškarane grupe s područja Rivijere i okolice, Rivijera Crikvenica nastavlja biti najrazigranija destinacija u ovom razdoblju godine!

Od subote, 27. siječnja, svi zaljubljenici u maškare moći će uživati u zabavno-glazbenom programu u maškaranom šatoru na Trgu Stjepana Radića.
Počinjemo nastupima glazbenih sastava „Grooversi“ i „Fortunal“ od 21 sat.

Kruna svih maškaranih događanja na našoj rivijeri zasigurno su Dječja i Velika povorka, koje će se održati u nedjelju, 28. siječnja – Dječja s početkom u 11, a Velika u 14 sati. Nakon održanih povorki, zabava se seli u šator uz nastupe glazbenih sastava „Koktelsi“ i „Point“.

Subota, 3. veljače, donosi nam popodnevni „Maškarani pikado turnir“, za večernju zabavu pobrinut će se kralj dobre zabave Jole i glazbeni sastav „Trend“, a ne propustite ni sam čin krštenja mesopusta.
Čajanka, tombola i animacija je sadržaj namijenjen našim najmlađima i njihovoj pratnji predviđen za 4. veljače.
Osnovna škola Zvonka Cara će 7. veljače biti domaćin događanja naziva „Čakavsko maškarano zapolne“ s početkom u 17 sati.
Svi zaljubljenici u outdoor aktivnosti moći će uživati u Maškaranoj šetnji po Ljubavnoj cestici u jutarnjim satima 10. veljače, a u poslijepodnevnim satima čeka nas druženje u Gornjem kraju.
Na čistu srijedu, 14. veljače, ne propustite čitanje šentence u 16 sati u centru grada, osudu Meriku te spaljivanje tog krivca za sve loše u protekloj godini.

Veselo će ovaj tjedan biti i u Selcu, mjestu koje ima vrijednu i vrlo živu maškaranu tradiciju. O tome što maškare znače Selčanima više od sto pedeset godina najbolje svjedoči činjenica da su se od početaka do danas održale u svom izvornom obliku. Za Selce su specifična tri četvrtka: Tusti, Fusti i Poberuhi, a prvi počinje ovaj tjedan. U srijedu, 24. siječnja, u 18:00 sati podizanjem maškarane zastave najavljuje se početak 157. „Maškara va Selcu“. U četvrtak, 25. siječnja, kreće „mantinjada po mestu“, a u večernjim će satima sve prisutne zabaviti nastup glazbenog sastava „Vox“ u maškaranom šatoru na HarmiciSvi ljubitelji pikada dolaze na svoje jer se u petak, 26. siječnja, u šatoru organizira  maškarani pikado turnir, a 27. siječnja na istoj lokaciji možete uživati uz glazbeni sastav „Trend“.

Zabava je zagarantirana i na najveselijoj maškaranoj foto galeriji na www.maskare.net, Instagram profilu maskare_crikvenica i Facebook stranici Maškare Crikvenica. Na istoj web stranici se nalazi i popis ponude smještaja u vrijeme manifestacije, kao i „Vesela maškarana škrinjica“ – popis naših crikveničkih trgovaca, frizera, kozmetičara i ugostitelja koji su se pobrinuli da vam dodatno uljepšaju i ovogodišnje razdoblje maškara i to u obliku popusta koji se odnose na neke od njihovih usluga i proizvoda.

TZ Crikvenice