EGZOTIČNA PAPIGA PABLO PROSLAVILA 5. ROĐENDAN UZ MNOŠTVO ZABAVE

Prekrasna zelena oaza Botanist, koja nam u ovim vrućim mjesecima pruža prijeko potreban hlad i spaja nas s prirodom, proteklih je dana bila dom zaista posebnoj ljetnoj zabavi za cijelu obitelji. Povodom drugog rođendana Botanista i Pablos bara, ali i jubilarnog petog rođendana već prepoznatljivog ljubimca, papige Pablo, ovaj najljepši zagrebački zeleni vrt okupirale su egzotične papige iz cijele regije, klaunovi, zabavljači na štulama uz mnoštvo zabavnih iznenađenja koja su oduševila sve generacije.

Stoljetna stabla u prekrasnom vrtu Botanista tako su nakratko nastanile egzotične are, kakadui, šljivoglave papige i druge vrste koje su svojim šarenilom perja, simpatičnom pokojom izgovorenom riječi i druženjem s posjetiteljima probudile ljubav prema ovim prekrasnim životinjama. Najveće zanimanje zaokupio je slavljenik, žutočela amazona Pablo, koji je ujedno i simbol ovog jedinstvenog mjesta po kojem je caffe bar dobio ime.

Pravu čaroliju za najmlađe donijele su prekrasne face painting kreacije, ali i zabavni nastup mađioničara čiji su trikovi maštu pretvorili u stvarnost. Klaunovi su puhali balone, make up artistice djeci su slikale zanimljive likove na licima, a zabavljači na gotovo dva metra dugim štulama su izmamili osmijehe na brojna lica.

“Veseli me što smo i ove godine uspjeli obilježiti dvije godine od otvorenja restorana i bara, a posebno me veseli što smo ovih godina puno napredovali unatoč brojnim izazovima u poslovnom svijetu. Kao i obično, tu godišnjicu slavimo kao rođendan našeg ljubimca Pabla. Drago nam je što smo okupili brojne nove i već znane goste, njihovu djecu i ljubimce, te se veselimo što smo ih imali prilike ugostiti i pružiti im nesvakidašnje iskustvo.”  – istakuo je vlasnik ove popularne gastro oaze Antonio Križić.

Uz neodoljivo uređenje restorana kao i vrta koji ga okružuje koje je jednako lijepo danju kao i noću kad se pali mnoštvo lampica, posjetitelji su uživali u vrhunskim gastro delicijama i home made koktelima. Kako se ipak nalazimo na kontinentalnom dijelu, najčešći odabir bio je upravo kontinentalna kuhinja začinjena sezonskim namirnicama.

Proljetno – ljetnu gastro priču Botanista obilježava tatarski biftek i goveđa koštana srž. Ovaj specijalitet prepun minerala i vitamina osvaja kao ukusan namaz na prepečenom kruhu uz nekoliko kapi maslinovog ulja. Tu je je istarska purica s vrganjima, pinjolima i tostiranim jabukama. Menijem dominira i sporo pečena janjeća plećka s mladim krumpirom i povrćem te teleće pečenje koje se topi u ustima.  Tu su i biftek odležan u maslinovom ulju poslužen uz pire sa tartufima i narom te odličan izbor jela sa roštilja na drveni ugljen.

Pravu čaroliju okusa za nepce pak predstavlja toplo-hladna ljetna kombinacija kolača od kraljevske datulje u bijelom karamelu s zamrznutim šumskim voćem šumskim voćem. Njezina slatkoća nadopunjena je posebnim Botanist receptom od bijele karamele, a šumsko voće cijeloj priči daje raznolikost okusa i posebnu čar i osvježenje.

Idealan ručak ili večera, gastro specijaliteti u prekrasnom zelenom okruženju Botanista prava su čarolija za nepce u kojoj ćemo s obitelji i prijateljima s veseljem predahnuti od ljetnih vrućina.

SELECT PUBLIC RELATIONS