Egzotična smrznuta divljač

Metro je prvi veleprodajni lanac u Hrvatskoj koji u svojoj ponudi ima egzotičnu smrznutu divljač.

Neustrašivi kuhari svojim gostima moći će ponuditi meso bizona ili divljeg zeca, a svi koji ne mogu odoljeti dobrom čobancu, od sada ga mogu pripremiti i od medvjeđeg mesa. Uz Metrou možete saznati kakvog je okusa gulaš s mesom zebre ili muflona te ima li meso krokodila okus po piletini, raku ili svinjetini.

‘Uspjeh naših kupaca smatramo vlastitim uspjehom i zato im nudimo proizvode provjerenog porijekla i kvalitete i kontinuirano širimo svoj asortiman. Ugostiteljima i hotelijerima Metro se uvijek trudi ponuditi jedinstven izbor proizvoda koji će im pomoći da obogate svoju gastronomsku ponudu i izdvoje se iz konkurencije’, izjavio je Vlatko Zovko, voditelj kategorije mesa u Metro Cash & Carryju.

Na kvalitetu mesa egzotične divljači dostupne u Metrou ukazuje i podatak da meso bizona ima nižu razinu masti od govedine i čak 40 posto više proteina od junetine. U samo jednom serviranju, meso bizona vašim će gostima, uz bogati okus, osigurati i izvrstan omjer željeza, cinka i antioksidansa. Malom količinom masnoće (0,5g na 100g) može se pohvaliti i meso zebre koje  broji trećinu kalorija koje se nalaze u goveđem odresku iste veličine. Meso zebre odabir je ne samo kuhara koji teže originalnosti, nego i brojnih sportaša jer uz cink, koji pomaže imunitetu, sadrži i vitamin B12 za energiju.

Sva divljač koju Metro nudi svojim kupcima ima certifikat CITES koji osigurava i regulira održivu međunarodnu trgovinu divljači. UZ CITES certifikat, svi proizvođači i dobavljači Metro Cash & Carryja moraju imati jedan od devet GFSI (Global Food System Initiative) standarda koji jamče sigurnost hrane i kvalitetu procesa proizvodnje hrane.

Metro