Egzotično slavlje u Rodizio do Brasilu

Veselu atmosferu koja uvijek vlada u zagrebačkom restoranu Rodizio do Brasil dodatno je začinio nastup jazz glazbenika iz ove daleke zemlje. Marco Antonio da Costa i Daniela Procopio svojim su laganim zvukom koji spaja jazz i latino ritmove goste uveli u večer za pamćenje.

‘Za Božić se vraćam natrag u Brazil vidjeti svoju baku koja je jako stara i koju jako volim. Potom ću se na dva tjedna povući u jedno malo mjesto na jugu Brazila, mjesto u kojem mogu povratiti svu svoju energiju ležeći na plaži bez
briga. Nakon toga se vraćam u Europu nastupati s Marcom Antoniom u Grazu’, rekla je pjevačica i kantautorica Daniela Procopio.

Rodizio do Brasil-Marco Antonio da Costa i Daniela ProcopioNjihov pomalo egzotičan zvuk izvrsno je nadopunio jednako egzotične okuse kojih je bilo u izobilju. Specijalitet restorana po kojem je dobio ime očekivano je izazvao najviše pažnje – rodizio tj. deset vrsta mesa pečenog na tradicionalnom churrasco žaru i posluženo na sabljama koje konobari nose sve dok im ne kažete stop. Blagdane u Brazilu simbolizira bogata trpeza i velik izbor jela te je u skladu s tim bio složen jelovnik – jakobove kapice, losos, jastog, kavijar s avokadom, brojne salate, ananas pečen na žaru, palmito i neizostavni kolačić brigadeiro. Sve je to samo dio ponude sa buffet bara koji sadrži ponešto za svakoga baš kao što se po običaju u Brazilu jede za Božić.

‘U Brazilu svaki Božić spremimo jako puno hrane – cijelu puricu, velike zdjele s prilozima, salatama i voćem. Svi jedu sa buffet stola i to vani – zato što je unutra prevruće’, rekao je glavni chef restorana Marcelo Antonio Donazzolo.
Za nezaboravan doživljaj pobrinule su se i profesionalne samba plesačice originalno zvane Passistas, koje svaki put uz latino ritmove unesu dašak karnevala i pozitivne energije.

L. P.