Eko Etno Tour 2013

Sajam Eko Etno Tour, održava se u Zagrebu od 24. do 27. travnja, u Boćarskom domu, na kojem se predstavljaju autohtoni i tradicijski ruralni proizvodi i usluge, eno i gastronomski specijaliteti, kulturna baština, folklor, stari zanati, autohtona događanja i običaji pojedinih krajeva Hrvatske i ostalih zemalja, te turistička ponuda ruralnog turizma.EkoEtnoTour2 [800x600]

Na sajmu je organiziran niz degustacija, prezentacija regionalnih i nacionalnih kuhinja, te omogućena promotivna prodaja i kupnja proizvoda. Održavaju se i mnoga popratna događanja kao što su stručni skupovi, seminari, savjetovanja, prezentacije, tematske radionice te ocjenjivanja ruralne turističke ponude.

Organizirana je i turistička burza Eko Etno Trade Show koja će omogućiti stranim turističkim agencijama da ostvare kontakt i neposredno pregovaraju s potencijalnim dobavljačima – domaćim turističkim agencijama, hotelijerima, turističkim zajednicama i udrugama.

Na svečanom otvorenje, nakon himne koju je izvela sopranistica Danijela Pintarić, posjetitelje su pozdravili gradonačelnik Milan Bandić i saboski zastupnik Goran Beus Richembergh. Održana je i kratka modna revija Etno butika Mara, a program je vodila Ljiljana Vinković.

M. T.

Foto: Rene Karaman

Opširnije na: www.ekoetnosajam.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.