Ekozona kokosovo ulje

Ekozona, prva domaća ekološka robna marka  u sklopu prigodnog božićnog druženja, u zagrebačkom bio bistrou Zrno, predstavila je mnogostruku primjenu kokosovog ulja.

Jasmina VrbanecRiječ je o ulju dobivenom od kokosa iz organskog uzgoja, koje ne sadrži kemikalije, konzervanse, umjetne okuse i boje te je potpuno vegetarijanski proizvod.

Ovom su prigodom novinari i gastro bloggeri u sklopu demonstracijske radionice kušali ukusne i nutritivno bogate pripravke na bazi kokosovog ulja, a s obzirom da je ovo ulje također i redoviti sastojak proizvoda za njegu kože – uzvanici su isprobali i pripravak koji dubinski hrani kožu, čineći je mekom i baršunastom.

Na Ekozona, radionici je o pozitivnim učincima kokosovog ulja, ali i o njegovoj širokoj primjeni govorila Jasmina Vrbanec, nutricionistica tvrtke Biovega, koja je naglasila: ‘Malo se namirnica može mjeriti s kokosovim uljem, čiji aduti nisu samo okus i blagotvorno djelovanje na snižavanje kolesterola. Ono se može koristiti i kao preparat za njegu kose i kože, pa možemo reći da na jedinstven način povezuje gastronomske užitke i njegu tijela.’

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.