Emirates pokazao nove kabine za flotu zrakoplova tipa Boeing 777

  • Inovativni, potpuno opremljeni privatni apartmani u prvoj klasi inspirirani su Mercedes-Benzom
  • Redizajnirani, s pažljivo odabranim detaljima i dizajnerskim rješenjima, a s novim sjedalima i materijalima rezultat su višemilijunskog ulaganja

Aviokompanija Emirates predstavila je potpuno redizajnirane interijere svojih zrakoplova tipa Boeing 777, uključujući i onaj najiščekivaniji – privatne apartmane u prvoj klasi.

S kliznim vratima koja se protežu od poda do stropa i elegantnim dizajnerskim rješenjima inspiriranim Mercedes-Benzovom S-klasom, Emiratesovi novi apartmani donose sasvim novu razinu luksuza i privatnosti. Ovi prostrani, popuno opremljeni apartmani koji putniku nude do gotovo 4m2 privatnog prostora uređeni su u konfiguraciji 1-1-1. Višemilijunsko ulaganje u unutrašnjost zrakoplova tipa Boeing 777 rezultiralo poboljšanjima u svim dijelovima novih zrakoplova, od prve klase, preko poslovne i ekonomske klase, do prolaza te toaleta pa tako svi imaju i novodizajnirana sjedala te dodatno poboljšani sustav zabave na letu.

 

 Najnoviji proizvod Emiratesove prve klase donosi dizajnerske značajke Mercedes-Benzove S-klase, kombinirajući tako najbolje od ovih dvaju brendova poznatih po inovacijama, luksuzu i komforu. Ta je suradnja zaslužna za detalje u uređenju privatnih apartmana kao što su mekana kožna sjedala, rasvjeta koja se prilagođava trenutnim uvjetima ili kontrolne ploče visoke tehnologije. No, to se iskustvo za putnike preselilo i na zemlju – Emirates i Mercedes-Benz produljili su svoju suradnju i u području komplementarne ulsuge prijevoza (Chauffeur drive service)  pa ona uključuje automobile S-klase za putnike prve klase koji dolaze ili odlaze iz UAE.

Najnoviji zrakoplovi tipa Boeing 777 s ovim značajkama počet će s letenjem 1. prosinca, i to najprije na letovima prema Ženevi i Bruxellesu.

 

Ključne značajke Emiratesove prve klase

Interijer nove kabine prva klase Emiratesovog Boeinga 777 u paleti je pastelnih nijansi sive i boje šampanjca, ostavljajući tako dojam luksuza i prozračnosti. Izrađen u suradnji s tvrtkama Boeing, Rovkwell Collins, Panasonic, Jacques Pierre Jean Design te Teague, svaki privatni apartman ima klizna vrata koja se protežu od poda do stropa, a kombinira pametne tehnologiju i inteligentni dizajn kako bi osigurao funkcionalnost, luksuz i komfor.

Meka kožna sjedala mogu se spustiti u potpuno ravni ležaj te postaviti u položaj nulte gravitacije, a inspirirana su NASA-inom tehnologijom te pružaju osjećaj opuštanja. Prostrani apartmani pružaju putnicima dovoljno mjesta da se presvuku u privatnosti svojih apartmana, čak i nakon što su već pripremili krevet.

Kako bi osigurali da svi putnici prve klase uživaju u pogledu, Emirates prvi u industriji uvodi virtualne prozore za apartmane smještene u sredini zrakoplova. Ovi virtualni prozori prikazuju što se događa izvan zrakoplova koristeći tehnologiju prijenosa slike u pravom vremenu tj. live. U ostalim apartmanima, putnici koji žele dodatno istražiti nebo oko sebe mogu koristiti dalekozore.

Putnici lako mogu komunicirati s kabinskim osobljem, ili zatražiti poslugu u apartman koristeći opciju video poziva. Apartmani također dolaze s prozorima za pružanje usluga kroz koje im posada može servirati piće i kanapee bez ometanja.

Emirates je zadržao i ažurirao najpopularnije osobine svojih privatnih apartmana kao što su: osobni mini bar za piće i lagane obroke u svakom apartmanu te bežična kontrola za prilagođavanje položaja za sjedenje, kao i za navigaciju u Emiratesovom nagrađivanom sustavu zabave na letu ICE.

Putnici mogu gledati više od 2.500 kanala zabave na zahtjev na 32-inčnim LCD zaslonima ili projektirati sadržaj s vlastitih uređaja. Iskustvo gledanja sad je poboljšano s potpuno novim slušalicama Bowers & Wilkins E1 s aktivnim poništavanjem buke izrađenih isključivo za Emirates. Ove je slušalice dizajnirao nagrađivani audio brand Bowers & Wilkins kako bi se osiguralo da je zvuk optimiziran za ugođaj kabine prve klase.

Svaki apartman opremljen je posebnim luksuznim setovima koji sadrži luksuzni komplet Byredo skincare izrađen isključivo za letove Emiratesa, hidratantnu pidžamu Hydra Active i dizajnerski set Bulgari.

U svakom se apartmanu nalazi dovoljno prostora za pohranu, uključujući i odjeljke te ormarić za vješanje odjeće.

Kao i na svakom drugom Emiratesovom letu, putnici prve klase mogu uživati u izboru najukusnijih jela koje pripremaju chéfovi iz svih dijelova svijeta te ekskluzivnih vina, šampanjaca i pića. O putnicima na letu brine međunarodna posada u kojoj se može naći više od 135 različitih nacionalnosti.

Poboljšanja u svim razredima

U Emiratesovom novom zrakoplovu 777 interijer je osvježen svijetlom i modernom paletom boja, elegantnim teksturiranim pločama, kao i novim osvjetljenjem i dizajnerskim rješenjima.

Motiv koji se provlači cijelim interijerom zrakoplova je umjetnički prikaz stabla Ghaf (prosopis cineraria). Ova autohtona zimzelena biljka smatra se nacionalnim stablom Ujedinjenih Arapskih Emirata i ima velik kulturni i ekološki značaj za to područje.

Dizajn i oblik sjedala u biznis klasi novog 777 su također inspirirani interijerom modernog sportskog automobila s dijamantnim šavovima na kožnim presvlakama, ergonomski dizajniranim naslonima za glavu i ukupnim elegantnim izgledom i dojmom.

Sjedala su udaljena jedna od drugih otprilike 1,8 metara (72 inča), a mogu se spustiti u potpuno vodoravan položaj pogodan za spavanje. Također, svako sjedalo ima ekran osjetljiv na dodir putem kojeg se upravlja sjedalom i sustavom zabave na letu, zatim nekoliko privatnih rasvjetnih opcija, panele koji odvajaju sjedala i tako pružaju putnicima privatnost, prostor za odlaganje cipela, oslonac za noge i privatni mini bar.

U ekonomskoj klasi prevladavaju nježni sivi i plavi tonovi. Ergonomski dizajnirana sjedala imaju kožne naslone za glavu s fleksibilnim bočnim panelima koji se također mogu postaviti okomito radi optimalne podrške.

Svi razredi bit će opremljeni s najnovijom generacijom Emiratesovog nagrađivanog sustava za zabavu na letu ICE koji nudi poboljšanu i vrhunsku kvalitetu slike. Svaki zaslon u sjedalu imat će proširene kutove gledanja, kapacitivne ekrane na dodir, pozadinsko LED osvjetljenje i puni HD zaslon.

Emirates i Boeing 777

Emirates je najveći operator zrakoplova Boeing 777, jednog od najpopularnijih i najnaprednijih širokotrupnih zrakoplova u današnjem komercijalnom poslovanju. Zrakoplovna tvrtka u svojoj floti ima 165 zrakoplova Boeing 777 te ih je još 164 u narudžbi, uključujući 150 zrakoplova nove generacije Boeing 777x. Iz svog čvorišta u Dubaiju, Emirates danas leti Boeingom 777 na više od 140 destinacija na 6 kontinenata.

PR: Media val