Emirates SkyCargo povećava kapacitet na redovitim teretnim letovima kojima povezuje šest kontinenata

Emirates SkyCargo s prvim je tjednom svibnja započeo namjenske teretne letove prema 67 globalnih odredišta na 6 kontinenata. Uključeno je 11 destinacija na Bliskom Istoku, 7 u Africi, 22 u Aziji, 6 u Australiji, 15 u Europi i 6 gradova u Americi. Od 67 destinacija, njih 58 opskrbljuju Emiratesovi putnički zrakoplovi tipa Boeing 777-300ER nosivosti oko 40 tona, a 24 grada opskrbljuju SkyCargo zrakoplovi tipa Boeing 777-F s mogućnošću prijevoza 100 tona tereta po letu.

Emirates SkyCargo u travnju je obavio preko 2,500 namjenskih teretnih letova. Djelujući kao globalni konektor kad se radi o prijevozu nužnih potrepština, uključujući zaštitnu opremu, medicinske uređaje, lijekove i hranu, zračni prijevoznik pružao je više od 1,650 letova putničkim teretnim zrakoplovima tipa Boeing 777-300ER i preko 850 letova teretnim zrakoplovima tipa Boeing 777 do više od 80 odredišta na redovnim i posebnim čarter uslugama. Od siječnja 2020. godine zračni prijevoznik na svojim je letovima prevezao više od 375.000 tona tereta.

Kako bi se dodatno optimizirao rad i kapacitet tereta, Emirates SkyCargo teret je također počeo utovarivati u zapremne prostore iznad sjedala i na sama sjedala u putničkim zrakoplovima tipa Boeing 777-300ER. Taj je potez odgovor na rastuću potražnju kupaca s ključnih tržišta. Za ukrcaj tereta na sjedala i zapremne prostore iznad sjedala unutar putničkih kabina zrakoplova Boeing 777-300ER, zračni prijevoznik razvio je opsežnu listu smjernica s postupcima rukovanja za svoje globalne timove te uveo aplikaciju pametnog kalkulatora koji zaposlenicima širom svijeta pomaže da izračunaju optimalni kapacitet punjenja unutar kabine zrakoplova. Emirates SkyCargo mogao bi osigurati do 24 tone dodatnog teretnog kapaciteta uz potpuni utovar zapremnih prostora i sjedala.

„U posljednjih šest do osam tjedana svakodnevno smo inovativno i predano radili na transportu osnovnih tereta do odredišta tamo gdje su najpotrebnija. Sigurnost naših ljudi i operacija naš je prioritet stoga smo proveli temeljitu procjenu potražnje na tržištu na temelju potencijalnih rizika za naše poslovanje. Po završetku, izradili smo detaljnu listu smjernica i procedura uključujući stroga pravila o vrsti tereta koji se može ukrcati u kabinu. Sljedećih ćemo tjedana obavljati više teretnih letova s teretom koji će biti smješten u teretni prostor te unutar kabina. Uz to, također razmatramo i druge mjere, uključujući uklanjanje sjedala iz odabranih zrakoplova kako bi se odgovorilo na veliku potražnju trgovačkih tokova”, izjavio je Nabil Sultan, stariji potpredsjednik Emirates SkyCarga.

Emirates SkyCargo tijekom travnja svjedočio je povećanoj potražnji čarter letova. Prijevoznik je obavio više od 170 čarter letova u razmaku od samo četiri tjedna. Većina čarter letova izvršena je za prijevoz pomoćnih materijala. Prijevoznik je prošlog mjeseca na svojim redovnim i čarter letovima prevezao oko 10,000 tona osobne zaštitne opreme, medicinskih uređaja i lijekova. Emirates SkyCargo oslanja se na svoju stručnost kao vodeći svjetski lider u prijevozu temperaturno osjetljivih lijekova kako bi osigurao da se lijekovi prevoze sigurno, brzo i učinkovito.

Osim medicinskih potrepština, Emirates SkyCargo također olakšava prijevoz ostalih predmeta, uključujući kvarljivu robu i svježe proizvode. Između siječnja i travnja, Emirates SkyCargo prevezao je više od 85,000 tona hrane širom svijeta time nastavljajući podržavati lokalnu poljoprivredu i izvoz pritom osiguravajući pristup voću, povrću i drugim svježim proizvodima u lokalnim trgovinama. Emirates SkyCargo usko surađuje s nacionalnim vladama kako bi pomogao jačanju lokalnih ekonomija pružajući tvrtkama koje obavljaju izvoz kapacitete na svojim letovima. Prijevoznik je nedavno objavio suradnju s vladama u Australiji i Novom Zelandu kako bi pomogao u prijevozu svježih proizvoda i drugog ključnog izvoza na svjetska potrošačka tržišta, istovremeno osiguravajući da ključna opskrba, uključujući opremu i lijekove, nastavi stizati u Australiju i na Novi Zeland.

Media val