Emirates SkyCargo prilagođava teretne letove kako bi globalnim tržištima osigurao bolju povezanost

Prošlog je ponedjeljka, 30. ožujka, zrakoplov Emirates SkyCarga prevezao gotovo 500 tisuća kompleta za testiranje na Covid-19 u zračnu luku Sao Paulo u Brazilu. Komplete je iz Guangzhoua preko Dubaija prevezao na prvom od dva planirana teretna leta prema tom gradu. Tijekom prošlog tjedna, Emirates je također obavio dva posebna čarter leta s gotovo 200 tona medicinskih potrepština među kojima su sredstva za dezinfekciju ruku i zaštitne maske za lice iz Hong Konga u Sydney, dok je drugi let prevozio farmaceutske zalihe do Karachija.

U sklopu posebne čarter operacije, Emiratesov teretni zrakoplov tipa Boeing 777 prevezao je gotovo 100 tona humanitarnog tereta, uključujući prijeko potrebnu bolničku opremu do Milana te preko 55 tona temperaturno osjetljivih lijekova iz Mumbaija u New York.U razdoblju između ožujka i travnja, također će obaviti devet teretnih letova prema Budimpešti u sklopu čarter prijevoza potrepština poput maski i opreme potrebne u Mađarskoj.

Uz prijevoz ključnih medicinskih potrepština širom svijeta, Emirates SkyCargo također igra vitalnu ulogu u uvozu prehrambenih namirnica u Ujedinjene Arapske Emiratete na Bliski Istok. Tijekom posljednjeg tjedna u ožujkuprijevoznik je obavio posebne letove iz Pakistana i Indije kako bi uvezao više od 150 tona lako kvarljivihnamirnica u Dubai. Namjenski teretni letovi iz Kaira i Nairobija također prevoze lako kvarljivu hranu do Dubaija te dalje do drugih odredišta na Bliskom Istoku.

Poslujući u globalnom okruženju koje se brzo mijenja, Emirates SkyCargo morao se prilagoditi teprenamijeniti svoje poslovanje i mrežu kako bi osigurao nastavak olakšavanja ne samo prijevoza osnovnih roba, već i podržao ekonomiju i pomogao tvrtkama širom svijeta da zadrže kontinuitet održavanjem protoka unutar globalnog lanca opskrbe.

„U ovim izazovnim vremenima više no ikad stojimo iza naše obveze da Emirates SkyCargo djeluje kao globalni transportni dioniku prijevozu prijeko potrebne robe kao što su hrana i lijekovi, ali inabavci opreme, strojeva i drugih komponenti koje su od vitalnog značaja za nastavakposlovanja u mnogim industrijama. Kao izuzetno prilagodljiva kompanija čije jeposlovanjeusmjereno na klijente, uspjeli smo uspostaviti novu mrežu i raspored naših teretnih operacija u vrlo kratkom roku koristeći teretne kapacitete u putničkim zrakoplovima tipa Boeing 777 koji na taj način nadopunjavajukapacitet tereta koji nudimo kroznaše teretne zrakoplove.Uz to, u cilju konsolidacije poslovanja i smanjenja troškova unovonastalom scenariju, privremeno smo prebacili i sve svoje operacije pretovara tereta u Međunarodnu zračnu luku Dubai (DXB). Zajednoosiguravamo bržu reakciju na zahtjeve naših klijenata iz svih dijelova svijeta”, rekao je Nabil Sultan, stariji potpredsjednik Emirates SkyCarga.

Emirates SkyCargo uvrstio je putničkezrakoplove tipa Boeing 777 kao teretne letove u novi raspored letova za svoje globalne teretne operacije. Ti će letovi osigurati oko 40 tona tereta koji će biti smješten u prostor za prtljagute ćenadopuniti kapacitet tereta koji se nudi u Emiratesovojfloti teretnih zrakoplova.

Spomenuti teretni letovi predviđeni su za više od 30 odredišta na Bliskom Istoku, u Africi, Aziji, Europi i Australiji, a prema većini odredišta letjet će više tjednih i dnevnih letova. Raspored i odredišta za namjenske teretne letove putničkih zrakoplova planirani su imajući u vidu optimalnu međusobnu povezanost s Emiratesovimredovnim teretnim operacijama. Uz planirane operacije, Emirates SkyCargo također će Emiratesovim zrakoplovima obavljati čarter i ad-hoc operacije sukladno potražnji na tržištu.

Emirates SkyCargo je od 1. travnja objedinio sve svoje poslove pretovara tereta uMeđunarodnoj zračnoj luci Dubai privremeno obustavljajući operacije naterminalu Emirates SkyCentral DWCkoji inače upravlja teretnim zrakoplovima Emiratesa. Taj potezavioprijevozniku olakšava pojednostavljenje teretnih operacija između teretnih letova i novih namjenskih teretnih letova koji se nude u floti putničkih zrakoplova Emiratesa.

Media val