Eno Expert akademija za ljubitelje vina

Nakon niza godina savjetovanja u vinogradarstvu i vinarstvu na području cijele Hrvatske, tvrtka Eno expert pokrenula je edukacijske programe prilagođene različitim stupnjevima znanja i interesa, bilo da je riječ o vinoljupcima, vinarima ili ugostiteljima.

Sve programe provode diplomirani enolozi s bogatim iskustvom u proizvodnji vina i profesionalnim degustacijama. Po završetku programa svi polaznici dobivaju diplomu o završenom programu Eno Expert akademije. Predavači su iskusni enolozi Miodrag Hruškar i Krešimir Hren te drugi renomirani predavači iz pojedinih područja kulture vina.

‘Pokrenuli smo Eno Expert akademiju sa željom da aktivno sudjelujemo u podizanju vinske kulture u Hrvatskoj. Pristupačnim programima koji ne mistificiraju vinske teme želimo se približiti i onima koji su dosad smatrali da takve edukacije nisu za njih. Naš je moto jednostavan – otvoreni smo svima koji vole vino i žele znati više, a svoje znanje temeljimo na iskustvu u cjelokupnom procesu proizvodnje vina i dugogodišnjem konzaltingu za brojne domaće renomirane vinare’, izjavio je Miodrag Hruškar, direktor i osnivač Eno Expert akademije.

Programi su podijeljeni u dva dijela; Školu za vinoljupce s programima VinoLjubac, Napredni VinoLjubac i specijalizirane programe – Eno Expert, Eno Profesionalac i Eno Exclusive Club.

VinoLjubac je početni program namijenjen onima koji žele proširiti svoju vinsku kulturu a polaznike uče o definicijama i podjelama vina, ponašanju u restoranu, degustaciji vina te sljubljivanju hrane i vina. Napredni Vinoljubac nastavlja se na početni program i obuhvaća predrasude o vinu, odnosu vina i zdravlja, napredne degustacije, itd. Program Napredni VinoLjubac – mane vina, obuhvaća znanja o bolestima i manama vina te polaznici uče prepoznavati defektna vina.  Eno Expert program namijenjen je vinarima koji žele unaprijediti svoju proizvodnju te se temelji na modernom pristupu proizvodnje vina. Eno Profesionalac program namijenjen je ugostiteljskim djelatnicima koji se svakodnevno susreću s gostima predstavljajući im vina iz ponude te im omogućuje stjecanje potrebnih znanja za samostalan rad s gostima. Eno Exclusive Club program namijenjen je svim ljubiteljima vina koji svoja vinska znanja žele proširiti i uživati u ciljanim vođenim degustacijama vina. Jedna od posebnosti programa je fleksibilnost mjesta njihovog održavanja te se svi mogu održavati bilo u prostorima Eno Expert akademije ili na dogovorenoj lokaciji.

Prvi VinoLjubac održat će se u petak, 19. prosinca s početkom u 18 sati u Vlaškoj 78 u Zagrebu, a svi zainteresirani mogu se prijaviti ovdje na te pratiti na facebooku.

P. R.