Falkensteiner Schlosshotel Velden

Schlosshotel Velden, jedan od Falkensteinerovih najpoznatijih hotela, otvorio je prošlog tjedna vrata svog luksuznog Acquapura SPA&MED centra.

Hotel se nalazi u sklopu dvorca na jezeru Wörthersee iz 16. stoljeća, čiji je zadnji vlasnik bio Gunter Sachs, bivši suprug Brigitte Bardot. Od tada do danas dvorac je izrastao u hotel bogate ponude koja je otvorenjem ovog SPA&MED centra postala još ekskluzivnija.

Schlosshotel Velden 2013-07-13U sklopu novog centra gosti mogu uživati u SPA klubu, parnoj kupelji od dragog kamenja, finskoj sauni na otvorenom, te SPA kinu, a u izgradnju i opremanje ovog luksuznog objekta uloženo je tri milijuna eura.

Wellness-centar Acquapura SPA, kojem je nit vodilja medicinska estetika, proteže se na 3600 četvorna metra. Iskusni liječnici Acquapura SPA gostima su na raspolaganju kako bi ih savjetovali o prevenciji, duhovnom zdravlju, kako bi liječili te im pružili najbolje svjetske metode pomlađivanja i operativnih tehnika.

“Temelj ovog medicinskog centra su preventivna i regenerativna estetika, no sve u službi zdravlja. Cijela ponuda centra, bilo isključivo estetska, ili naša čitava ponuda koja se odnosi na ljepotu i pomlađivanje, temelji se i prati vrijeme u kojem živimo”, kaže Erich Falkensteiner, predsjednik Uprave grupacije FMTG – Falkensteiner Michaeler Tourism Group.

Otvorenjem ovog i više no ekskluzivnog Acquapura SPA & MED centrom hotel Falkensteiner Schlosshotel pozicionirao se kao još luksuznije odmorište.

‘Zbog položaja i same impresivne građevine Schlosshotel Velden ubraja se među najljepše hotele u Austriji. Uz klub na plaži, smješten odmah na obali jezera, spoj povijesnog i modernog, kulinarsku ponudu i novi Acquapura SPA&MED centar pozitivno gledam na nadolazeće godine. Plan nam je dodatno usavršiti neke stvari kako bismo ovaj hotel, u godinama koje dolaze, na tržištu etablirali kao jedno od najboljih odmarališta s pet zvjezdica u alpsko-jadranskoj regij’ – dodao je Otmar Michaeler, CEO grupacije FMTG – Falkensteiner Michaeler Tourism Group.

SPA_Ooutdoor poolOsim najinovativnijeg SPA&MED centra u Europi, iza zidova obasjanih zlatom zalazećeg sunca na jezeru Wörthersee, krije se svijet bezvremenskog luksuza.

Od obiteljskog sjedišta, poštanske postaje, filmske kulise te središta visokog društva, dvorac je postao dio Falkensteiner grupacije i član hotelskog udruženja ‘Vodeći hoteli svijeta’.

Kao i u svakom pravom dvorcu u hotelu Falkensteiner Schlosshotel Velden postoji posebno blago. No, ono nije skriveno već se nalazi u jednom od tornjeva. Riječ je o apartmanu površine 200 četvornih metara kojeg je bivši vlasnik Gunter Sachs pretvorio u pristupačan umjetnički objekt. Deset različitih vidikovaca pružaju pogled na djela grafiti-umjetnika Darea i Toasta koja prostoru daju dojmljivu napetost i dubinu.

Dio ovog bajkovitog utočišta je i hotelska marina s 15 vezova za privatne jahte i motornu jahtu hotela Falkensteiner Schlosshotel Velden.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.