Falkensteiner svojim zaposlenicima nudi cjelogodišnji posao i život u nekim od najzanimljivijih lokacija Europe

Rad cijele godine uz rotaciju po hotelima u Hrvatskoj, Austriji i Italiji; pomno osmišljen sustav edukacije uz mogućnosti napredovanja i profesionalnog razvoja i niz pogodnosti, stimulacija i nagrada – Falkensteiner predstavio svoj inovativni motivacijski program za zaposlenike i otvorio vrata za nova sezonska zapošljavanja, do 1.000 radnih mjesta

Da su motivirani i zadovoljni zaposlenici ključ uspjeha, jasna je premisa uspješnih poslodavaca. Falkensteiner Hotels & Residences s 27 hotela u kategoriji četiri i pet zvjezdica i dva apartmanska naselja, tvrtkom FMTG Development i turističkim savjetovanjem Michaeler & Partner dio je FMTG – Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG, jednog od turističkih lidera u privatnom vlasništvu koji posluje u sedam europskih zemalja. Kako bi ostvarili partnerski odnos sa zaposlenicima u Falkensteineru sustavno usavršavaju posebne programe koji uključuju cijeli niz pogodnosti, edukacija i motivacijskih metoda.

”Ukupan broj zaposlenika na nivou cijele grupacije je 2.500 u svim hotelima. Što se tiče Hrvatske, u naša tri resorta i zajedničkim službama tijekom ljetne sezone zapošljavamo do 1.000 zaposlenika, oko 300 je stalno zaposlenih, a 700 sezonaca. Kao i svake godine pa tako i ove, potragu za sezonskim radnicima započinjemo na domaćem tržištu radne snage, a tek nakon toga istu proširimo i na strana tržišta i uvoz radne snage jer nažalost na domaćem tržištu ne nalazimo dovoljan broj radnika”, poručuju iz Falkensteinera.

Cjelogodišnje zaposlenje

U Falkensteineru sezonski zaposlenici mogu raditi tijekom cijele godine; ljetnu sezonu u Hrvatskoj ili Italiji, a potom graditi nova iskustva u Austriji ili Južnom Tirolu tijekom zimske sezone. Smještaj za sezonske zaposlenike je besplatan, osigurana im je hrana i cijeli niz pogodnosti, poput korištenja fitness prostorija i SPA centra u određeno vrijeme.

Ulaganje u znanje, ulaganje je u budućnost

Predstavnici mobilne Falkensteiner Academy dolaze direktno u Falkensteiner hotele, a uz pomoć Training & Development tima radi se na osobnom razvoju karijere zaposlenika kroz prilagođene treninge. U tu svrhu osmišljeni su zanimljivi i raznovrsni online modularni treninzi sa specijalno koncipiranom E-Learning stranicom FALQON. Zaposlenici imaju pratnju hotelskog tima kroz specifičan i za njihov odjel kreiran On the Job Coaching & Training. Budućim voditeljima odjela namijenjena je Leadership Academy prilagođena individualnim aktivnostima. Osobe s visokim potencijalom mogu se dalje usavršavati u Falkensteiner Talent Programu.

Dodatne pogodnosti

Uz edukacije i razvoj, tu su i nagrade zaposleniku mjeseca i godišnje nagrade, zajednička okupljanja i team buildinzni. Zdravi i uravnoteženi obroci u restoranima za zaposlenike (i u slobodne dane), besplatni godišnji sistematski pregled, posebno prilagođene cijene smještaja i ostalih usluga u hotelima – cijeli je niz prednosti rada u Falkensteineru, tvrtci kojoj su zadovoljni zaposlenici oduvijek na prvom mjestu.

Falkensteiner