Feravino proslavilo Martinje uz Mladu frankovku

Ovo nije bio tek običan petak u Zagrebu koji je trebao najaviti još jedan dobar vikend. Slavilo se Martinje, a svi koji su posjetili Vinoteku Vintesu uživali su u odličnom vinu Feravina, vrućim kestenima i dobroj atmosferi

feravino-4

 Martinje je onaj dan u godini kada posustaju najjači karakteri i kada se čaša vina ne odbija. Sv. Martin jedan je od najomiljenijih svetaca među proizvođačima vina, osobito onima u središnjoj Hrvatskoj. Taj dan se tradicionalno u podrumima i kletima krsti mošt, a renomirani proizvođači predstavljaju mlada vina. Jedno takvo predstavljeno je probranom društvu ljubitelja vina u ugodnoj atmosferi zagrebačke Vinoteke Vintesa.

Riječ je o Mladoj frankovki 2016. Feravina, koja će vas najprije zavesti svojom jakom i živom bojom višnje, a njezin ljubičasti ton odražava mladost, ali i preciznost tehnologije. U izraženoj sočnosti i karakteru osjeća se voćnost, mekoća i svježina.

feravino-2

U bogatstvu ovog vina odražava se dobra vinarska godina, a njezina svježina i zaigranost rezultat su vrhunske tehnologije o kojoj vodi brigu nagrađivani enolog Marijan Knežević.

„U tehnologiji Mlade frankovke primjenjuje se kratka maceracija u horizontalnim vinifikatorima, kontrolirana fermentacija s temperaturom do 24 stupnja Celzijeva, kontrolirana makro oksidacija, brzi prvi pretok te minimalno sumporenje“, ističe glavni enolog.

Iako za dobro vino nikada ne treba povod ili izlika, Martinje je bilo savršena prigoda za uživanje u još jednom odličnom crnom vinu, a za razliku od većine slavonskih proizvođača, Feravino poznato je upravo po svojim „crnjacima“.

feravino-5

PR: Alma Radoš, Lollipop

Fotografija: Rene Karaman, R-PRESS