Feravinu prestižne međunarodne nagrade

Kao relativno mlada slavonska vinarija smještena u Feričanskom vinogorju, ponovno je na prestižnom međunarodnom ocjenjivanju vina Decanter 2013., kao i na međunarodnom natjecanju syrah vina Syrah du Monde 2013., potvrdila izvrsnu i kontinuiranu kvalitetu.

Na londonskom Decanteru, najznačajnijem svjetskom vinskom ocjenjivačkom natjecanju, vrhunska vina Frankovka Miraz 2009. po drugi puta, a Syrah Miraz 2009. po prvi puta osvojili su brončane medalje.

‘Razvojna strategija Feravina iz Feričanaca bazira se na proizvodnji  crnih vina. Već godinama poznati kao najbolji proizvođači frankovke u Hrvatskoj, zaključili smo da bi mogli ozbiljno pristupiti toj vrlo interesantnoj, ali svjetski ne baš tako priznatoj i poznatoj sorti grožđa, i proučiti što ona može maksimalno pružiti. Proizveli smo je u više kategorija, a vina Miraz perjanica su u našoj ponudi. Proširili smo i povećali nasade s crnim sortama grožđa, i odlučili proširiti paletu vrhunskih crnih vina sa syrahom, zweigeltom, cabernetom i merlotom. Nagrada je potvrda vrhunskog proizvoda. Na ovogodišnjem Decanteru London, po prvi puta vino Syrah Miraz 2009. također se okitilo medaljom. Osvajanjem ovih dvaju prestižnih nagrada, otvara nam se  britansko tržište, na kojem smo započeli poslovnu suradnju. Oba crna vina su zrela, smirena i zaokružena, izražajne voćnosti u mirisu, jakog tijela, finih zrelih tanina. Vina su odnjegovana i školovana u barrique bačvama oko godinu i pol dana, nakon čega su se smirivala u boci. Ugodnih su kiselina što im omogućuje duže odležavanje i arhiviranje’, istaknula je Jenette-Marija Šimić, voditeljica marketinga i odnosa s javnošću tvrtke Feravino.

Na 7. izdanju Syrah du Monde, međunarodnom natjecanju Syrah vina, Miraz Syrah 2009. Feravina osvojio je srebrnu medalju. Syrah du Monde ove je godine okupio vina iz 28 zemalja, što ovo natjecanje uz izuzetno stroge metode ocjenjivanja, čini jednim od najznačajnijih svjetskih događaja za shiraz vina. Tijekom tri dana, međunarodni stručnjaci okusili su 423 shiraz vina, a strogi standardi kvalitete i optimalni uvjeti degustacije rezultirali su dodjeljivanjem ukupno 141 medalje.

‘Očekivali smo medalje jer smo puno truda, vremena, novca i znanja uložili u ova vrhunska vina. Također nam je uručen i službeni poziv za pobjedničko kušanje vina DWWA Winners tasting, koje će se održati u Londonu krajem lipnja za potencijalne uvoznike vina, ugostitelje i sommeliere. To je vrlo bitan događaj koji nam može pomoći u pronalasku novih, ali prilično zahtjevnih, izvoznih tržišta Engleske, Poljske, Japana, Švedske i Rusije’, objasnila je Jenette-Marija Šimić.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.