Festival okusa

Festival okusa, u organizaciji Restaurant Cluba, ove godine ponovno predstavlja najveće ljubitelje kulinarstva na području Slovenije i Hrvatske te pograničnih područja Italije i Austrije.

Ove godine festival će se održati na Gospodarskom razstavišču u Ljubljani gdje će se istovremeno odvijati i Međunarodni sajam vina. Ponajveći kulinarsko-gurmanski događaj u regiji Alpe Adria spojit će kulinare i vinare na jednom mjestu te predstaviti se gostima.

Festival okusa će se odvijati od 4. do 6. rujna u Ljubljani uz  bogat program, koji će uključit vrsne gastronomske i vinske događaje, razna predavanja, kuharske predstave i  natjecanja. Među gostima će se odviti natjecanje za Zlatnog gosta te natjecanje u ‘Food Paringu’ gdje će svoje kulinarske sposobnosti dokazati 16 poznatih osoba.

Na degustacijama će se predstaviti i neki restorani koji su od organizatora dobili titulu Winner 100 Alpe Adria. Kriteriji za odabir temelje se na prosječnim ocjenama priznatih domaćih i stranih vodiča  restorana kao što su Gault Millau, L’Espresso, Falstaff, Dobri restorani i mnogih drugih izvora, kao i novim trendovima, uz neke odabrane  ugostitelje i odabire Organizacijskog odbora Festivala. Njima će se pridružiti i nekoliko drugih restorana i ugostiteljskih objekata, pogodnih  za sve ukuse. Ako će vrijeme biti lijepo, dio festivala će se održati  na površinama na otvorenom.

Otvaranje ekstravagantne  gala večere ponovo će se održati u Ljubljani, a nakon prošlogodišnje izvrsne prezentacije u Zagrebu, očekujemo doista izniman gurmanski događaj godine. Za eksploziju okusa na platama će se ponovno potruditi samo najbolji kuhari iz regije Alpe Adria. Večeru će pripremati Igor Jagodić iz restorana Strelec, a sudjelovati će  i chef  Albert Tonizzom iz talijanskog restorana Al Ferarut, koji se diči Michelin zvjezdicom.

Opširnije na: www.festivalokusa.hr