Festival slastica na Zrinjevcu

Drugo izdanje zagrebačkog festivala slastica ‘Slatki gušti’ na Zrinjevcu će od 2. do 8. rujna okupiti najbolje gradske slastičare.

Piece of cake, Amelie, Vincek, Cukeraj, Slastice Lucija, Slatka priča, Fine torte, M&M te Mašini kolači predstavit će svoje najslađe kreacije. Za dobru atmosferu na festivalu pobrinut će se Mojo bar i Vino župa, a tu će biti i drugi izlagači poput Lokuma, Twist Frozen Yogurt bara, Cukermanije i Emmezete te poznatih palačinkarnica Sladomazo i Bonita.

Na otvorenju će se održati izbor za najbolju slasticu festivala pod budnim okom stručnog suda Udruge slastičara Hrvatske, a saznat će se i tko od posjetitelja može najbrže popiti veliki čokoladni shake. Udruga slastičara će dodijeliti i potvrdu novoj ambasadorici hrvatskog slastičarstva Suzy Josipović Redžepagić, koja će biti i počasni član stručnog suda. Natjecateljske slastice moći će se  i kušati, dok će ukupan prihod od humanitarne prodaje biti doniran Domu za nezbrinutu djecu Sv. Franjo iz Vugrovca.

Ostale dane posjetitelji mogu pokazati umijeće u pripremi i dekoriranju slastica, prisustvovati radionicama poznatih blogerica i slastičara te se natjecati u okretanju palačinki i žongliranju kuglicama sladoleda. Svake večeri nastupat će jazz glazbenici i plesne skupine, a dječji zborovi i akrobati uveseljavat će najmlađe.

Ljubitelje dobre glazbe i slatkog zalogaja obradovat će Cakes&Wine&Rock’n’Roll party na kojemu će uz slastice moći degustirati voćna i desertna vina te zaplesati uz poznate rock’n’roll hitove.

Opširnije na: www.dobravibra.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.