Festival Ultra Europe u Splitu

Festival Ultra Europe jedan je od najiščekivanijih događaja ljetne sezone na kojem će nastupiti vodeća imena svjetske elektronske scene, a održat će se od 11. do 13. srpnja u Splitu na stadionu Poljud.

Ljubitelji vrhunske elektronske glazbe tri će dana moći uživati u glazbi najboljih svjetskih DJ zvijezda među kojima su Hardwell, Armin Van Buuren, David Guetta, Tiësto, Afrojack i Carl Cox. Njima će se pridružiti Blasterjaxx, Fedde Le Grand, Laidback Luke, Martin Garrix, Nicky Romero te W&W. Više od 100 izvođača na četiri će se produkcijski najsuvremenije pozornice predstaviti tisućama gostiju iz više od 100 zemalja svijeta. Nezaboravnu zabava na 40.000 kvadratnih metara uz atraktivne izvedbe plesača i preformera, specijalne efekte, više od 100 sati glazbe, pripremit će  ekipa od više od 1000 ljudi, uz pomoć 150 hostesa koje će pomagati posjetiteljima u snalaženju po lokaciji. Sudeći prema premijernom izdanju, najveći obožavatelji među najveće obožavatelje festivala Ultra Europe ubrajaju se Englezi, Australci i Nijemci, a upiti za VIP, ali i regularne ulaznice stižu i iz egzotičnih zemalja poput Maldiva, Argentine i Novog Zelanda. Prošle je godine prijenos uživo na službenom kanalu na Youtubeu gledalo više od 5 milijuna gledatelja te tako bilo dijelom vrhunske zabave u Hrvatskoj.

Festival Ultra Europe jedino je događanje u organizaciji Ultra Worldwide u Europi, a s investicijom od oko 100 milijuna kuna kroz pet godina predstavlja jedno od najznačajnijih ulaganja u Hrvatskoj u turizmu i pratećoj industriji zabave. Prema procjenama organizatora, festival Ultra Europe već je u prvoj godini održavanja potaknuo više od 60 milijuna kuna dodatne turističke potrošnje u Splitsko-dalmatinskoj županiji te privukao interes više od 103.000 posjetitelja tijekom sva tri festivalska dana, i to iz 75 zemalja svijeta. Na festivalskim su pozornicama nastupili trenutačno najpopularnija imena elektronske scene.

P. R.