FFFZ: Na radionici PIK-a podijeljeno 10 kg kobasica

Na Food Film Festivalu Zagreb u srijedu je bilo jako veselo, a kuhali su i brojni poznati.

Na radionici PIK Vrbovca, u dvoboju dva kuhara, Marka Lučića iz PIK Vrbovca i Daria Lide iz Majstor kuhar Akademije, za nijansu je pobjedu je odnio Marko Lučić, a zajedno su podijelili preko 10 kg kobasica. U dva sata, poznati kuhari Dario i Marko pripremili su toliko hrane i nahranili toliko posjetitelja da su neki i po nekoliko puta ponovo stajali u dugačkom redu i čekali na repete. Savršene ljute kobasice, a posebno one beljske s komadićima slanine i sira te kobasice u lisnatom tijestu sa sezamom, uz prefine priloge: džem od luka, košnice od pire krumpira, umak od gljiva, dinstano zelje sa špekom i šalšu, oduševile su sve prisutne.

U Vindijinoj radionici koja je slijedila, kuhali su Nives Čanović, Tatjana Jurić, Vanja Mamić, Orlando Lopac, Darko Janeš i Vesna Orlovac.

Orlando i Tatjana Jurić pripremali su Krilko pileće batačiće u medu, s kikiriki putrom i mladim lukom, a toplo-hladnu salatu s pečenom piletinom Cekin priredili su Vanja Mamić i Darko Janeš. Nives Čanović i Vesna Orlovac pripremali su Vindijin svježi sir s vrhnjem na brusketama s mnogobrojnim začinima te bruskete s mascarponeom i kozjim sirom Caprodurom.FFFZ-Dekice na traviNa projekciji francuskog kultnog gastro filma ‘Le Chef’ iz 2012. godine u kojem glavnu ulogu igra veliki Jean Reno, mnogi su uživali na dekicama na travi, uz hladnu Coca-Colu i uz kreativna jela iz filma poput podušenih telećih prsa s pireom od vrganja koje je samo za jučerašnju večer pripremio jedan od ponajboljih zagrebačkih restorana Apetit City.

Danas je Food Film Festival Zagreb u ozračju slastica jer poznata zagrebačka slastičarka Lada Osredečki, voditeljica slastičarnice Tako slatko, uz podršku Dora usluga na kulinarskoj radionici u Šatoru šefa kuhinje uz Paviljon na Zrinjevcu u 18 sati pokazuje kako dekorirati tortu. Posjetitelji će moći i degustirati kolače, a sama torta bit će napravljena u duhu festivala.

Uz večerašnji film Chocolat iz 2000 godine koji počinje u 21 sat, sa Johnnjemy Deppom i Juliette Binoche i uz zanimljive slastice iz filma koje pripremaju zagrebačke slastičarnice Amelie, Cukeraj i Torte i to, gratis ledenu Coca-Colu, ponovo se očekuje trava prepuna dekica i mnogo filmofoodieljubaca..

T. F. / Foto: Jan Serdar