Food Film Festival Zagreb

U zagrebačkom parku Zrinjevac od 11. do 20. rujna zaživjet će mirisi i okusi najkreativnijih zagrebačkih restorana, bistroa, vinoteka i slastičarnica. Naime, prvi će se put u Zagrebu održati gurmanski festival na otvorenome Food Film Festival Zagreb.

Lari&Penati, Apetit City, Hole in One pub, Pod zidom, Pauza, WOK by Matija, Binimoto, Yellow Submarine, Amore, Umami, Torte i to, Cukeraj, Amelie, Vinoteka Bornstain, Vinolicious i Rakijarnica samo su neki od atraktivnih izlagača koji će svakodnevno tijekom deset dana toga festivala predstavljati svoj gastrokoncept i uveseljavati brojne turiste i domaće posjetitelje svojim delicijama.

Festival je zamišljen kao spoj dvije umjetnosti, filmske s onom pripravljanja hrane i posjetiteljima jamči nezaboravno iskustvo uz veliki piknik na travi.

Na Food Film Festivalu Zagreb (FFFZ) čiji je pokrovitelj Coca-Cola svakodnevno će se u poslijepodnevnim satima uz poznate voditelje održavati zanimljive otvorene kulinarske i vinske radionice ponajboljih hrvatskih chefova i gastronoma. Bit će tu svega, od radionice sushija, ukrašavanja torti, mediteranske kuhinje, stare zagrebačke kuhinje do radionica o začinima, pripreme wokova i slow fooda.

Večeri su rezervirane za besplatne projekcije najboljih foodie filmova kao što su ‘Čokolada’, ‘Le Chef’, ‘Indijski začin na francuski način’, ‘Julie&Julia’, ‘Chef’ i ‘Haute cousine’, uz koje će posjetitelji moći uživati u prigodnim menijima uz ledeno hladno Coca-Colino poklon-iznenađenje. Uz njih će svi posjetitelji moći doživjeti višeosjetilno iskustvo uživajući na dekicama u hrani koja se priprema i na velikom platnu.

‘Imperativ je doživjeti Zagreb u svoj svojoj punoći, sljubiti filmsku umjetnost s gastrorapsodijom, uživati u čarobnome rujanskom ozračju staroga europskog grada Zagreba, rekla nam direktorica FFFZ-a Suzy Josipović Redžepagić i dodala: ‘Što želimo? Zabavu! Minglanje, druženje, trenutke, atmosferu, smijeh, doživljaj, uživanje u okusima, mirisima, filmovima, glazbi… Sve ono što trebaju Zagrepčani, turisti te modean i urban grad kao što je Zagreb danas. Dođite, čekamo vas!’

T. F.