Franck – član International Coffee Partners

Franck je nedavno postao punopravni član društva International Coffee Partners (ICP), sa sjedištem u Hamburgu, koje okuplja vodeće europske proizvođače i trgovce kavom.

ICP djeluje s ciljem osnaživanja i pružanja podrške malim uzgajivačima kave u primjeni održivih praksi koje im omogućuju povećanje prinosa, bolju kvalitetu usjeva, veću konkurentnost, učinkovitiji pristup tržištu te poboljšanje radnih i životnih uvjeta. Kao i svi partneri ICP-a, Franck je aktivno uključen u realizaciju projekata pružajući potrebnu financijsku i savjetodavnu podršku.

‘U Francku smo svjesni svoje uloge i odgovornosti koju za sobom povlači status vodećeg proizvođača kave na hrvatskom tržištu, zbog čega posebno brinemo o kvaliteti sirovina i održivosti cjelokupnog lanca nabave i proizvodnje. Ponosni smo što smo u društvu najjačih europskih kompanija i što izravno sudjelujemo u provedbi inovativnih razvojnih projekata International Coffee Partnersa koji imaju za cilj osnaživanje malih uzgajivača i održivost globalnog tržišta kave’, istaknuo je Ivan Artuković, član Uprave Francka.

P. R.