
Franck je danas, kao uvod u proslavu 125. godišnjice poslovanja, koja se obilježava iduće godine, te ususret 1.10. Međunarodnom danu kave, predstavio novi espresso vrhunske kvalitete neodoljivog okusa i mirisa – FRANCK 125 YEARS EDITION.
Predstavljanje u zagrebačkoj kavani Johann Franck okupilo je više od 120 gospodarstvenika, ugostitelja i predstavnika medija, koji su prvi uživali u nezaboravnom iskustvu ispijanja ovoga posebnog izdanja espressa, a nisu ga propustili ni poznati kavoljupci Ivan Šarić i Korana Gvozdić, Antonija Stupar Jurkin te Vanda Winter.
FRANCK 125 YEARS EDITION otkriva priču o egzotičnim krajevima Latinske Amerike i Azije gdje na plantažama rastu najfinije sorte kave koje čine ovu novu kavu, pa je stoga i cijeli Johann Franck odisao posebnom atmosferom, a kroz prekrasan ambijent kojim se širio miris svježe pripremljenog espressa prisutne je vodila Mila Horvat.
Novi espresso iznova etablira Franck kao autoritet u proizvodnji kave vrhunske kvalitete, a u FRANCK 125 YEARS EDITION ugrađeno je više od stoljeća predanog rada, stručnog znanja i ulaganja u inovacije.
Dokaz izvrsnosti svakoga ubranog zrna od kojeg je napravljen Franck 125 YEARS EDITION jesu prirodno prisutne arome badema uz voćne note arancina, manga i papaje. Upravo ta kompleksnost, kao i savršena uravnoteženost svih nota, uz postojanu kremastu pjenu pri vrhu šalice, pružaju jedinstven završni i dugotrajni okus.
Ovom je prilikom u Johannu Francku postavljena i izložba slika s motivima kave iz različitih zemalja porijekla te rijetko viđenim, arhivskim fotografijama Frackove zagrebačke tvornice i njenoga razvoja od otvorenja 1892. godine.
U skladu s ciljevima Međunarodnog dana kave – Franck podržava male uzgajivače kave
Ujedno, u subotu, 1. listopada, u povodu Međunarodnog dana kave, kavoljupce u Johannu Francku očekuju sve vrste kave po promotivnim cijenama uz gratis stickove mljevene Franck Creme.
Međunarodni dan kave ima za cilj podizanje svijesti javnosti o važnosti osnaživanja i pružanja podrške malim uzgajivačima kave u primjeni održivih praksi koje im omogućuju povećanje prinosa, bolju kvalitetu usjeva, veću konkurentnost, učinkovitiji pristup tržištu te poboljšanje radnih i životnih uvjeta.
Kao domaći proizvođač kave, Franck podržava realizaciju ovih ciljeva kroz društvo International Coffee Partners čiji je punopravni član od 2014. godine. Na taj način aktivno sudjeluje u provedbi inovativnih razvojnih projekata s ciljem osnaživanja i pružanja podrške malim uzgajivačima kave. Više na: www.coffee-partners.org/
PR: 404
Fotografija: PIXSELL/Sanjin Strukić