Fritaja od 30 kg šparoga

Pred nama je primamljiva gastro nedjelja u Crikvenici.

Trg Stjepana Radića u Crikvenici će 4. svibnja postati prava kuhinja na otvorenom. Što će se pripremati i po čemu će mirisati centar mjesta? Krenimo redom. U 11 sati počet će se u velikoj tavi pripremati slasna fritaja od šparuga.

Crikveničani su na području rivijere nabrali ukupno tridesetak kilograma domaćih šparoga, koje će biti glavne nedjeljne gastro zvijezde. U pripremu fritaje će, uz 30 kg šparoga, biti utrošeno čak 1000 jaja, a ostali sastojci su maslinovo ulje, mladi luk, pršut i slanina.

No, to nije sve! Da bi crikvenička fritaja imala novi, svježiji i bogatiji okus i bila posebna, dodat će se i jedan tajni sastojak, koji će se otkriti tek na samome kušanju, oko 13 sati, a za sjajnu atmosferu i osmijeh na licu posjetitelja pobrinut će se glazbeni sastav Aria.

TZ GC