Godinu dana Johann Francka

Johann Franck – oživljeno kultno mjesto urbanog Zagreba: U godinu dana više od pola milijuna posjetitelja
 

  • U prvih godinu dana u razvoj Johanna Francka investirano više od 15 milijuna kuna
  • Otvoreno novih 75 radnih mjesta
  • Više od 20 posto posjetitelja u Johann Francku su turisti – svaki peti gost dolazi iz inozemstva
  • Ispijeno je više od 341 tisuću šalica espressa kao i ostalih Franck toplih napitaka
  • Franck istaknuo važnost podrške Grada Zagreba u realizaciji cjelokupnog projekta revitalizacije Gradske kavane

 U samo godinu dana od otvaranja, gradska kavana Johann Franck postala je središte zabavnih, kulturnih i turističkih događanja u Gradu Zagrebu, ali i mjesto na kojem se svakoga dana ulaže u razvoj kulture ispijanja kave. Na press brunchu povodom obilježavanja prve obljetnice Johanna Francka predstavljeni su planovi za naredno razdoblje, kao i najvažnija postignuća projekta u prvoj godini poslovanja.

„U prvih godinu dana u projekt Johann Franck investirano je više od 15 milijuna kuna, te je otvoreno  75 novih radnih mjesta. Projekt preobrazbe Gradske kavane u Johann Franck dao je novo značenje jednom od kultnih zagrebačkih prostora, oživio je cijelu mikrolokaciju najužeg centra grada i privukao više od pola milijuna posjetitelja u godinu dana. Preobrazba Gradske kavane u Johann Franck donijela je novu kvalitetu u ponudi i promociju onog najboljeg od Zagreba. Turisti su to očito prepoznali, jer svaki naš peti gost dolazi iz inozemstva. Turisti kojih je u Zagrebu sve više doživljavaju Johann Franck kao nezaobilazno mjesto posjeta gradu, istaknuo je Ivan Jokić.

Antonio Franic, Dubravko Artukovic, Ivan Saric, Hrvoje Salkovic, Tomo Ricov web

Kao inicijator projekta revitalizacije Gradske kavane, Franck istaknuo važnost podrške Grada Zagreba

Francku, kao inicijatoru projekta revitalizacije Gradske kavane, posebno je bilo važna činjenica što je Grad Zagreb prepoznao potencijal i predloženi koncept projekta Johann Franck te pružio punu podršku u njegovog realizaciji.

Ujedno, istaknuto je i kako se u Johannu Francku intenzivno ulaže u programe izgradnje kulture ispijanja kave. Tome u prilog tome najbolje govore i brojke. U Johannu Francku je ispijeno više od 341 tisuću šalica espressa kao i ostalih toplih napitaka poput cappuccina i čajeva. U prosincu prošle godine zabilježen je rekordan broj od 1850 pripremljenih espresso napitaka u samo jednome danu u Franck HoReCa.

Gosti danas dolaze u Johann Franck ciljano radi vrhunski pripremljenog espressa s potpisom profesionalno obučenih barista. Godinu dana nakon otvorenja, možemo reći da smo uspjeli revitalizirati Gradsku kavanu, stvorili smo ugođaj vrhunskog espressa i dodatno potvrdili svoj status lidera na tržištu toplih napitaka. Franck je inicirao ovaj projekt i u njegovoj realizaciji od samoga početka imali smo punu podršku Grada Zagreba, koji je prepoznao namjeru da se jednoj od kultnih lokacija vrati mjesto koje joj s pravom pripada na ugostiteljskoj i turističkoj karti hrvatske metropole “, rekao je Dubravko Artuković, predsjednik Uprave Francka.

Okupljenima se obratio i Ivan Tomašević, chef, voditelj bistroa Johann Franck, koji je ovom prilikom predstavio svoju viziju i koncept cjelokupne gastronomske priče Johanna Francka, pripremivši toplo-hladni buffet, spoj „kopna i mora“, u kojem su jela pripremljena inovativnim načinom kuhanja, a sve u skladu sa svjetskim trendovima. „Zabava za stolom – koncept je na kojem temeljimo našu ponudu. Želim gostima približiti spoj svoje kreativnosti i dugogodišnjeg iskustva i zapravo našim jelima zaokružiti dojam svakog gosta koji posjeti Johann Franck“, izjavio je chef Ivan Tomašević.

Prva godina tek je početak razvoja ponude u Johannu Francku. Franck trenutno radi na razvoju i pripremi novih, inovativnih „multi-beverage“ koncepata i ponude, a u pripremi su također zabavni i kulturni sadržaji koji će učvrstiti status Johanna Francka kao jednog od središta ugostiteljske i kulturne ponude Zagreba.

PR: 404