Gradska kavana u Zagrebu

Gradska kavana, na središnjem gradskom Trgu bana Josipa Jelačića – otvorena potkraj davne 1931. godine – u prosincu je goste dočekala obnovljena.

Posljednja je obnova trajala gotovo godinu dana, a uz uređenje interijera obavljeni su i opsežni ‘nevidljivi’ poslovi: rekonstruirane su instalacije pa je upravo zahtjevnost tog procesa oduljila vrijeme u kojem je kavana bila zatvorena. Nakon temeljite obnove vrijedne 12 milijuna kuna prije tri godine kao i ove najnovije, ona goste dočekuje preuređenog interijera i namještaja te – što je naročito važno – i dalje uz jednako kvalitetnu kavu i obogaćenu ponudu slastica.

Kavana nema prostor za pušače jer tehnički nije bilo moguće izvesti poseban ventilacijski sustav koji bi zadovoljio propisane uvjete. Gradska kavana jedno je od kultnih mjesta mnogih generacija Zagrepčana i njihovih gostiju pa su njezino otvorenje s velikim veseljem dočekali ljubitelji klasičnih okupljališta ove vrste.

Kavana se nalazi u zgradi građenoj u stilu art decoa koja se ubraja među najljepše i najluksuznije u gradu te će nedvojbeno i ubuduće biti odredište onih koji žele uživati u kavi i slasticama, ali i predahnuti u obilasku zagrebačkih

znamenitosti. Štoviše, očekuje se da će Gradska kavana – baš kao i nekada – biti mjesto društvenih okupljanja i tematskih večeri, po kojima je bila poznata i u prošlosti.

TZ ZG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.