Hennessy ambasador posjetio Zagreb

U sklopu europske turneje, Hennessy ambasador Jean-Michel Cochet posjetio je Zagreb, gdje je održao nekoliko stručnih edukacija o proizvodnji i kulturi ispijanja konjaka, koji svoju kvalitetu dokazuje od 1765. godine.

Jean-Michel Cochet veliki je znalac o proizvodnji konjaka, a i sam je rođen u ovoj čuvenoj francuskoj regiji. Tijekom svog gostovanja u Hrvatskoj, održao je nekoliko radionica namijenjenih gastro i eno profesionalcima. Povijest Hennessyja, proizvodnja konjaka te pravilan način skladištenja ovog pića, kao i posluživanje, bile su samo neke od tema njegovih predavanja.

Vlasnike hrvatskih restorana te poznate hrvatske kuhare posebice je zanimalo uz koja jela i slastice je najbolje poslužiti ovo čuveno piće. Na četiri održane edukacije, vlasnici restorana i voditelji poznatih barova, kušali su: Hennessy X.O., Hennessy Fine de Cognac i Hennessy VS.

Vrhunac posjeta  Jean Michel Cocheta Hrvatskoj, bio je Hennessy party u popularnom baru Time. Ljubitelji ovog vrhunskog pića okupili su se u ugodnoj atmosferi kako bi uživali u dobrom društvu, odličnoj glazbi i jedinstvenoj atmosferi ovog kluba  uz čašu vrhunskog konjaka i Hennessy koktela. Domaćinima večeri, Gordanu Mohoru i Vladi Šušku, odazvali su se mnogobrojni uzvanici poput Marija Kovačevića, vlasnika Hemingway bara, Dražena Bobana, vlasnika restorana Vinodol, a bio je tu i poznati estetski kirurg Aleksandar Milenović.

Destileriju Hennessy konjaka osnovao je Richard Hennessy, irski časnik u službi vojske Louisa XV, i to davne 1765. godine u francuskoj pokrajini Cognac. Hennessy konjak je godinama postajao sve poznatiji, a njegova kvaliteta počela se širiti i izvan granica Francuske, kako bi danas bio jedno od najpoznatijih te najprestižnijih pića u svijetu.

Laurusdan