Hotel Kempinski: Tajlandski festival na moru

U suradnji s Počasnim Generalnim konzulatom Kraljevine Tajland u Zagrebu, Veleposlanstvo Kraljevine Tajland za Hrvatsku sa sjedištem u Budimpešti bilo je domaćin Tajlandskog festivala na moru, koji je održan u Kempinski Hotelu Adriatic u Savudriji.

Njezina Ekselencija Kanthong Unakul, veleposlanica Kraljevine Tajland za Hrvatsku, Alojzije Pavlović, počasni generalni konzul te Michael Pavlović, počasni vice-konzul Počasnog Generalnog konzulata Kraljevine Tajland u Zagrebu tako su poželjeli dobrodošlicu brojnim hotelskim gostima i uzvanicima javne i političke scene istarske županije, među kojima su se našli i istarski župan Valter Flego sa suprugom, dogradonačelnik Umaga Mauro Jurman te predstavnici Turističke zajednice Istarske županije. Nakon uvodnog govora veleposlanice, uzvanici su uz zvukove tajlandske glazbe uživali u opuštenom, ugodnom i veselom ozračju duha Zemlje osmijeha.

Tajlandska hranaTajlandski kuhari predstavili su nekoliko jela svoje kuhinje, poznate po egzotičnim sastojcima i prenošenju kuharskog umijeća i tradicionalnih recepata s koljena na koljeno. Tako su posjetitelji Tajlandskog festivala na moru imali priliku kušati Pad Thai, poznate rižine rezance sa začinskim biljem, Som Tam, pikantnu salatu od papaje, slatke i slane mini palačinke Khanom Buang, te vrlo popularan tajlandski desert Look Chub. Hedonistički doživljaj upotpunjen je osvježavajućim biljnim sokovima, lokalnim vinima umaške vinarije Fiore koja su se nježno sljubila s aromatičnim okusima Tajlanda, a ljubitelji piva uživali su u tajlandskom pivu sponzora Pan Asia iz Zagreba.

U ovako opuštenoj ljetnoj priči mnogi gosti su se pridružili domaćinima i okušali se u rezbarenju voća i povrća te izradi tajlandskih rukotvorina, a apsolutni favorit večeri bilo je oslikavanje kišobrana, inače vrlo popularan suvenir sjevernog Tajlanda.

Kempinski u Istri organiziranjem atraktivnih društvenih događanja redovito nastoji svojim gostima ponuditi dodatnu vrijednost svojih sadržaja. ‘Profinjeni luksuz u kojem se nenametljivo isprepliću topli mediteranski ambijent i klasično-suvremeni dizajn našeg golf i spa resorta idealna je kulisa za ovakva društvena okupljanja. Izuzetno smo zadovoljni i ponosni što je prošlogodišnja tajlandska kulturna večer, tijekom koje je, također u našem hotelu, predstavljena bogata glazbeno-umjetnička baština, dobila i više nego dostojan nastavak te smo načelno već počeli razgovarati o detaljima događanja za sljedeću godinu. Vjerujemo da je važno gostima ponuditi kreativne sadržaje i promovirati destinaciju, kao i ugoditi kozmopolitskom duhu suvremenih turista’, izjavio je Zoltan Somlyai, direktor hotela.

Tajlandske dekoracijeOsim netom održanog jednodnevnog Tajlandskog festivala na moru, Kempinski Hotel Adriatic već drugu godinu zaredom ugošćuje izložbu njemačkog pop-art umjetnika Devina Milesa te sudjeluje u poznatom projektu Turističke zajednice Istarske županije i BMW-a pod nazivom ‘BMW Coast Drive – Enjoy the sunny side of the streets in Istria’, a odnedavno se u hotelu može pogledati izložba violinskih skulptura Stradivari Rock poznatog talijanskog umjetnika Danielea Dondea.

Tajlandski festival na moru u Hrvatskoj dio je projekta kojim se predstavlja predivno i nevjerojatno kulturno naslijeđe ove egzotične zemlje široj europskoj publici. Turneja je započela u Budimpešti i nakon Umaga se nastavlja u Poljskoj i Češkoj.

S. G. / Foto Duško Marušić (Pixsell)