HOW 2019: Kako sudjelovati u spašavanju planeta, a istovremeno dodavati vrijednost hotelskim gostima?

  • Od 16. do 18. listopada 2019. u Poreču će se održati Hotel Operations Weekend (HOW). Riječ je o europskom festivalu posvećenom hotelskim operacijama koji okuplja predstavnike turističkog i hotelskog menadžmenta. Bit će to prilika i za predstavljanje digitalne transformacije, kao i  primjera najboljih praksi ovog dinamičnog poslovnog segmenta. Jedan od govornika na Festivalu bit će i Robert Kempton, direktor divizije za digitalnu energiju i „Sustainability Thought Leader“ kompanije Schneider Electric koji će, između ostalog, govoriti o novom trendu stvaranja hotela s nultom emisijom stakleničkih plinova.

Schneider Electric svjetski je lider u području upravljanja energijom i automatizaciji. Globalna kompanija, s više od 130 tisuća zaposlenih u više od 100 država svijeta raspolaže ogromnim znanjem i ekspertizom vrhunskih stručnjaka koji, između ostalog, ulažu značajne napore u stvaranju najsuvremenijih hotelskih rješenja i tehnologija na svim razinama. Usmjerenost na poboljšanje zadovoljstva gostiju, danas se suočava s globalnim izazovom održivosti Planete, na koje Schneider vješto odgovara pružanjem rješenja za učinkovitost i efikasnost.

Stoga ne čudi da će boje Schneider Electrica u Poreču „braniti“ Robert Kempton, član globalnog hotelskog tima koji je odgovoran za globalne hotelske inovacije, marketing i hotelske strategije. U kompaniji je već 12 godina, a područje njegovog interesa upravo je održivost i upravljanje energijom u hotelijerstvu. Kempton nam donosi i najnovija saznanja s nedavnih svjetskih hotelskih događanja s primjerima najboljih praksi velikih hotelskih lanaca, poput Hiltona i Mariotta, u kojima su primjenjena napredna Schneiderova rješenja.

Na ovogodišnjem će HOW-u sudjelovati u panelu naslovljenom „Going green: Kako možemo sudjelovati u spašavanju planeta, a u isto vrijeme dodati vrijednost našim gostima?“, gdje će istaknuti nužnost potrebe za velikim promjenama u hotelijerskoj industriji koja ima važnu ulogu u globalnom gospodarstvu i klimi.

Potrebne su nam promjene kako bismo osigurali održivost naše industrije jer bismo u protivnom mogli pretrpjeti posljedice kroz štete uzrokovane klimatskim promjenama, ali i kroz druge nepredviđene poslovne troškove“, upozorio je Robert Kempton, najavljujući svoje sudjelovanje na HOW-u 2019.

Ukoliko se uzme u obzir podatak da će od 2020. godine više od 50 posto putnika, odnosno gostiju, po prvi put činiti osobe mlađe od 35 godina – a riječ je o generaciji kojoj je održivost jedna od temeljnih vrijednosti –  posve je jasno da je malo koja tema aktualnija i važnija za hotelsku industriju. Rješenja temeljena na otvorenoj, interoperabilnoj, IoT baziranoj platformi, EcoStruxureTM for Buildings doprinose pametnijem upravljanju hotelskim kompleksom ili zgradom (BMS – Building Management Services) ili pak pametnijem upravljanju hotelskim sobama dok gosti ne borave u njima (Guest Room Management Services ili Connected Room Solution).

Uz nagrađivani Resource Advisor, naprednu aplikaciju za upravljanje energetskim resursima i programima održivosti hotelskih objekata, korak smo bliže ka stvaranju prvih hotela sa nultom emisijom stakleničkih plinova.

Za investitore, upravitelje i tehničke direktore, besplatan test aplikacije Resource Advisor ponuđen je na linku http://resourceadvisor.com/demo.php

Filip Mott / VETTURELLI za Schneider Electric