‘Hrana za dušu’

Grundig u suradnji s   Massimom Botturom pokrenuo prvi međunarodni projekt pod nazivom ‘Hrana za dušu’- Refettorio Gastromotiva.

 Grundig najavljuje partnerstvo s neprofitnom organizacijom ‘Hrana za dušu’, koju je utemeljio jedan od najpoznatijih svjetskih chefova, Massimo Bottura i svoje sudjelovanje u njegovom prvom međunarodnom projektu izvan Italije.

Grundig je globalni premium brend koji posvećuje iznimnu pozornost zaštiti okoliša i snažno podupire projekte koji imaju za cilj smanjenje bacanja hrane. Godišnje se u svijetu baca oko 1,3 milijarde tona hrane. Poznati po svojoj filozofiji ‘Poštujmo hranu’, u Grundigu vjeruju kako svatko može uživati u dobroj hrani i – poštovati hranu. Važnost održivog razvoja potaknula je kompaniju na stvaranje inovativnih kućanskih uređaja koji omogućuju da hrana dulje ostaje svježa, uz manju potrošnju energije.

Pod utjecajem ideja koje dijeli s neprofitnom udrugom Massima Botture ‘Hrana za dušu’,  nastalo je partnerstvo koje ima za cilj podizanje svijesti o globalnom problemu bacanja hrane te poticanje ljudi na borbu protiv bacanja hrane u njihovim kuhinjama.

Tijekom održavanja Olimpijade u Rio de Janeiru, 9. kolovoza započinje s radom ‘Refettorio Gastromotiva’, prvi međunarodni projekt ‘Hrana za dušu’ izvan Italije. Uz Grundigovo pokroviteljstvo, ‘Refettorio Gastromotiva’’ će sudjelovati u inicijativi o održivoj hrani Olimpijskog odbora u Riju i biti će opremljen inovativnim visokokvalitetnim Grundigovim uređajima koji omogućuju da hrana dulje ostaje svježa.

Jedinstveni projekt pučke kuhinje, u čijem kuharskom timu sudjeluju Massimo Bottura i drugi vodeći međunarodni chefovi započinje suradnju s Gastromotivom, brazilskom neprofitnom organizacijom koju je utemeljio David Hertz, i ima za cilj pomagati u prehrani socijalno najugroženijima.

Chefovi će pripremati ukusna i hranjiva jela od ostataka hrane iz Olimpijskog sela. Više od deset tisuća sportaša iz 205 zemalja tijekom igara konzumirati će oko 14 milijuna obroka, pri čemu će nastati nevelika količina ostataka hrane. ‘Refettorio Gastromotiva će iskoristiti više od 12 tona tih ostataka hrane iz Olimpijskog sela za pripremu 19.000 obroka.

Parcelu na kojoj je kuhinja sagrađena osigurao je grad Rio de Janeiro, interijer i namještaj besplatno su dizajnirali poznati brazilski umjetnici i dizajneri, među kojima Vik Muniz, Campana Brothers i Maneco Quinderé, dok je građevinski projekt vodio Metro Architecture. Oni su, zajedno s Grundigom i drugim partnerima, stavili na raspolaganje svoje resurse kako bi pomogli socijalno i financijski ugroženima.

‘Refettorio Gastromotiva’ će biti središte za projekate vezne za hranu i društvena zbivanja kojima se hrane i tijelo i duša. U njemu će se održavati radionice o hrani  i zdravoj prehrani za obitelji, kuhare i ravnatelje škola, kao i radionice o potpunom iskorištavanju hrane.

“Grundig s iznimnim zadovoljstvom sudjeluje u tom jedinstvenom kulturnom projektu. Sinergija između Grundiga i projekta ‘Food for Soul’ temelji se na autentičnom poštovanju prema hrani, kako bismo bacali manje hrane i mogli prehranilti više ljudi.”  Hakan Bulgurlu, direktor kompanije Arçelik.

PR: AKTERPUBLIC