Hrvatska kobasijada u Mađarskoj

U organizaciji Hrvatske državne samouprave, Kulturno-prosvjetnog centra i odmarališta Hrvata u Mađarskoj te Hrvatske samouprave Pečuha, 15. travnja održat će se II. Državna kobasijada u Pečuhu u Sportskoj dvorani Lauber Dezső.

Tijekom večeri bit će i nagrađeni najbolji proizvođači domaćih svinjskih poslastica u dvije kategorije: kobasice i salame (štifolder). Organizatori pozivaju sve zainteresirane proizvođače navedenih domaćih mesnih proizvoda iz svih hrvatskih regija u Mađarskoj, ali i iz Hrvatske da svoje proizvode (1 komad) prijave i dostave do 5. travnja.

Prijavljeni uzorci bit će izloženi tijekom večeri u obliku švedskog stola. Osim kulturnog programa uz sudjelovanje domaćih izvođača, o dobrom raspoloženju pobrinut će se tamburaški sastav Džentlmeni. Organizatori očekuju odaziv
hrvatskih samouprava, ustanova i civilnih udruga diljem Mađarske, te naravno sve ljubitelje svinjskih specijaliteta i tradicionalne pučke kuhinje iz Hrvatske i drugih zemalja.

Stolovi za deset osoba mogu se rezervirati po cijeni od 55.000 forinti, za dvanaest osoba po 65.000 forinti (uključen paket pića), a za pojedince ulaznice će se prodavati u iznosu od 5000 forinti. Svi posjetitelji moći će uživati u švedskom stolu i osigurat će im se stol po potrebi.
Prijave iz Hrvatske na: hari.jozsef@gmail.com

Ž. B.