Hrvatska vina predstavljena na vinskoj manifestaciji Vini da TerreEstreme

Na ovogodišnjoj vinskoj manifestaciji Vini da TerreEstreme, koja je održana 30.-31. listopada 2016. u povijesnoj Villi Braida, MoglianoVeneto (Treviso), okupilo se  45 proizvođača sa preko 250 vinskih etiketa.

Uz talijanske proizvođače vina po prvi puta gosti manifestacije bili su i hrvatski proizvođači iz Istre i Dalmacije.Vinarija Mare-Bura, OPG Mateo Vincelić, Vinarija Bartulović, Vinarija Križ, Stina- Jako vino d.o.o., Ipša d.o.o., Clai d.o.o. i Roxanich d.o.o. sudjelovali su na ovoj ekskluzivnoj vinskoj izložbi.

Manifestacija Vini da TerreEstreme  bila je izuzetno posjećena, a hrvatski proizvođači pobudili su veliko zanimanje talijanske publike, profesionalaca, restoratera i distributera.

Na vinskoj degustaciji pod vodstvom sommelierkeMire Šemićdegustirano je ukupno petnaest hrvatskih vinskih etiketa. Sudionicidegustacije imali su priliku upoznati Plavac mali, Dingač, Postup, Grk, Pošip, Malvaziju iRukatac.

Sudjelovanje hrvatskih proizvođača na manifestaciji Vini di TerreEstreme značajna je promocija hrvatskih vina na talijanskom tržištu i otvara vrata za buduću suradnju dviju zemalja.

PR: Ivana Zubović, Taste the mediterranean