Humanitarna Mortadela iz Vrbovca

Proteklog vikenda Vrbovec je istinski živio svoju gastronomsku tradiciju.

Po 33. put održavala se kulinarsko-turistička manifestacija ‘Kaj su jeli naši stari’, čiji je glavi organizator bila Turistička zajednica grada Vrbovca, dok je i ove godine PIK Vrbovec bio generalni sponzor.

PIK Vrbovec u programu manifestacije ‘Kaj su jeli naši stari’ sudjelovao je s organizacijom gastro spektakla ‘Svatovski gulaš s domaćim Trgancima’, ‘Vrbovečki roštilj’ te s dobrotvornom akcijom PIK Humanitarna mortadela s kojom  je ove godine prikupljeno 10.000 kuna za pomoć Dnevnom centru Stančić iz Vrbovca.

Specijaliteti od PIK Mortadele dijelili su se posjetiteljima uz dobrovoljni prilog za Dnevni centar Stančić  te je prikupljeno 5.000 kuna. PIK Vrbovec je iznos udvostručio s dodatnih 5.000 kuna doniravši 1 kunu za svaku prikupljenu kunu  od Vrbovčana i njihovih gostiju te je tako sakupljeno ukupno 10.000 kuna. Prikupljeni iznos će zasigurno pomoći djelatnicima rehabilitacijskog centra u svakodnevnom radu s njihovim štićenicima, kojima je naravno uz financijsku  pomoć najvažnija briga i ljubav.

Generalni direktor PIK Vrbovca, Mate Štetić je istaknuo: ‘PIK Vrbovec živi zajedno s gradom u kojem posluje što potvrđuje i veliki broj naših zaposlenika koji su upravo Vrbovčani. Smatramo kako je podupiranje lokalnih projekata i  lokalne zajednice naša dužnost, ali ujedno i veselje te smo sretni što možemo doprinijeti razvoju vrbovačke turističke ponude te općenito ovome kraju. Izrazito smo ponosni što kroz organizaciju dobrotvorne akcije možemo pomoći i  najpotrebnijima u našem kraju, a ove godine smo pomogli Dnevnom centru Stančić.’

Također, važno je napomenuti kako su specijalitete od PIK Mortadele, koja teži nevjerojatnih 200 kg, vještim kulinarskim umijećem pripremali poznati hrvatski kuhari Branko Ognjenović i Almo Čatlak.

Odlična suradnja PIK Vrbovca i Turističke zajednice Vrbovec i ove godine je kao i prethodnih 32, rezultirala generalnim pokroviteljstvom manifestacije te zadovoljstvom brojnih posjetitelja koji su uživali u različitim delicijama tog kraja,  između ostalog i delikatesama s potpisom PIK kvalitete.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.