Impresivan novi posjetiteljski centar Parka prirode Lonjsko polje

Posjetiteljski centar „Crna roda“Osekovo novo je izletište udaljeno svega 40 minuta od Zagreba. Svojom zanimljivom arhitekturom, interaktivnim edukativnim sadržajem i atraktivnim promatračnicama već sada privlači pažnju zaljubljenika u prirodnu i kulturnu baštinu. 

Završnom konferencijom projekta „Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra “Crna roda” Osekovo” obilježen je završetak radova i provedbe projektnih aktivnosti ukupne vrijednosti20.315.914,88 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj te sredstvima Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Izgradnjom i uređenjem Posjetiteljskog centra „Crna roda“ OsekovoPark prirode Lonjsko polje dobio je svoj četvrti i glavnom gradu najbliži ulaz u Park s modernom infrastrukturom i sadržajima po mjeri suvremenih korisnika. Promatračnice su izgrađene na tri lokacije (u Repušnici, Čigoču i Osekovu) i svaka je drugačijeg izgleda. Ponuda Parka obogaćena je i čamcima na solarni pogon te e-biciklima, a nabavom istraživačkog laboratorija kreirani su novi edukativni programi za djecu.

Jedan od ciljeva projekta je povećanje obrazovnih kapaciteta ciljanih skupina, tako su provedene edukacije različitih tematika namijenjene djeci, mladima i lokalnom stanovništvu s ciljem podizanja svijesti o prirodnim i povijesnim bogatstvima ovog zaštićenog područja.

Otvaranjem novog modernog Posjetiteljskog centraCrna roda Osekovo svakako širimo lepezu svojih usluga. Vjerujem da će edukativni sadržaji biti najzanimljiviji upravo našim najmlađim posjetiteljima, jer će kroz interaktivne aplikacije učiti o vrijednostima Parka prirode Lonjsko polje i suživotu čovjeka s prirodom.“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje, Marija Kušmiš.

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Javne ustanove „Park prirode Lonjsko polje“  

Park prirode Lonjsko polje