Istarski projekt 4 zemlje

U sklopu 24. Vegeta Croatia Opena predstavljen je projekt 4 zemlje, koji razvijaju Općina Brtonigla, Turistička zajednica Brtonigle te općinska Razvojna agencija.

Cilj projekta je vrednovanje posebnosti i različitosti vina koje nastaju na području Brtonigle, gradića vina. Započet prije 2 godine, projekt razrađen u suradnji sa znanstvenim institucijama, prvenstveno predstavlja ozbiljnu podlogu za povećanje kvalitete i afirmaciju vina i vinara, temeljene na istraživanjima i edukaciji mladih vinara. Danas, već donosi konkretne rezultate te potiče razvoj mladih vinara od kojih se očekuju velika vina.

Na posebnoj večeri organiziranoj u Istria Gourmet Restoranu by San Rocco, predstavili su se vinari s područja Brtonigle: Veralda, Ravalico, Cattunar, Capo i Novacco, uz kuhinju najprestižnijeg restorana iz Brtonigle, naširoko poznatog San Rocca. Chef Zoran Čobanov pripremio je jela koja prezentiraju bogatstvo gastronomske ponude ove male općine, od kontinentalnih delicija poput tartufa, pa do morskih specijaliteta od vrhunske ribe i drugih bogatstava podmorja SZ Istre.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.