Istarski ugostitelji na Best Of Alpe Adria

Elegantna vila Widman Rezzonico Foscari u gradiću Mira u neposrednoj blizini Venecije nedavno je ugostila prvu enogastronomsku manifestaciju pod nazivom Best of Alpe Adria.

U tri uzbudljiva dana,  na jednom su mjestu  prezentirani najpoznatiji restorateri, hotelijeri, vinari i proizvodi ovog jedinstvenog teritorija koji obuhvaća 4 naroda i 9 regija. Više od 5000 posjetitelja imalo je prilike kušati i doživjeti uzbudljivu fuziju ostavštine Mletačke Republike, običaja Panonske Centralne Europe i Mitteleurope. Pod budnim okom renomiranih novina i lidera iz talijanskog o i međunarodnog enogastronomskom sektoru, te uvaženih osoba iz političkog i javnog života predstavilo se više od 20 kuhara i 60 velikih i malih proizvođača vina, sireva i ostalih delikatesa iz Italije, Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Boje Istre predstavili su Kempinski Hotel Adriatic iz Savudrije, hotel San Rocco iz Brtonigle, restoran Badi iz Lovrečice i vinar Moreno Coronica. Tako su u ponedjeljak u stogodišnjem ambijentu vile Widman uzvanici mogli kušati osvježavajući hit shooter od žute paprike s maslinovim uljem Mate obitelji Vekić, izvrsnog svilenkastog okusa, te file mariniranog brancina na posteljici od sezonskog povrća i istarskih šparoga – sve to s potpisom Serafina Koutnija, Executive Chefa luksuznog Kempinski Hotela Adriatic, a u izvedbi Chefa Aleksandra Žibreta, F&B Managera Jadrana Jergovića i zamjenice generalnog  direktora hotela Fiorele Morožin.

Nado Badurina i restoran Badi odlučili su se na delikatni carpaccio od hobotnice, savršeno ga sljubivši s gorčinom rukole i slatkoćom jagoda, te na interesantan spoj mariniranog brancina, crnog tartufa i meda. Goran Čobanov, glavni kuhar restorana San Rocco, oduševio je brancinom u grizu i inovativnim ‘capuccinom’ od reduciranog umaka od crnila sipe, s komadićima sipe, kreme od krumpira, s crnim tartufom na kraju. U top formi bila je i Gran Malvazija Coronica koju je okupljenima predstavila gospođa Suzana Coronica.

“Dugi niz godina surađujemo s gospodinom Mauriziom Potocnikom, organizatorom ove jedinstvene manifestacije. Naše sudjelovanje na prvom Best of Alpe Adria eventu samo je prirodan nastavak ove uspješne suradnje i iskrenog prijateljstva. Ujedno je to i prilika za daljnju promociju Istre kao gastronomski izrazito atraktivne destinacije, te za prezentaciju cjelokupne ponude Golf & Spa Resorta Kempinski Hotel Adriatic, uključujući i inovativni eko vrt našeg Executive Chefa Serafina. Inače, cijela grupa Kempinski Hotels vuče svoje 115 godina stare korijene iz restoraterstva i cilj joj je u nadolazeće dvije godine afirmirati se kao hotelski leader u F&B ponudi”, istaknula je Lena Sviličić, voditeljica odnosa s javnošću hotela Kempinski Adriatic.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.