Istria Gourmet Festival: Hrana, vino, tenis…

Uoči početka jubilarnog 25. Vegeta Croatia Opena, teniskog turnira koji će se u Umagu održati od 17. do 27. srpnja, u zagrebačkom hotelu Esplanade predstavljen je Istria Gourmet Festival, svečanost vrhunske hrane i pića koja na jednom mjestu okuplja sve najbolje što Istra može ponuditi.

Iz sadržaja ovogodišnjeg Istria Gourmet Festivala ističe se ponuda Taste Istra. Radi se o wine & gourmet reviji biranih istarskih delicija, u kojoj će na čak 25 degustacijskih punktova posjetitelji Umaga moći svakodnevno kušati autohtona istarska vina, maslinova ulja, pršut, sir i tartufe. Taste Istria okuplja 16 ponajboljih istarskih vinara, osvajača niza zlatnih medalja na domaćim i međunarodnim izložbama vina, kao što su Benvenuti, Cattunar, Coronica, CUJ, Degrassi, Franc Arman, Kabola, Kozlović, Vina Laguna, Matošević, Misal, Prelac, Rossi, Tomaz, Trapan i Veralda. Glazbena kulisa ponovno će biti vrhunski jazz u izvedbi Ante Gelo banda.

Istria Gourmet Festival 2014-vino‘Gourmet ponuda segment je na kojem turistički klaster sjeverozapadne Istre gradi svoju konkurentnost. Za to imamo sve preduvjete, jer najveći broj vinara i maslinara u relevantnim svjetskim vodičima dolazi upravo iz našeg klastera. Gotovo svi oni bit će predstavljeni i na Istria Gourmet Festivalu, što ovu manifestaciju čini vrlo atraktivnom za posjetitelje i vrlo važnom za jačanje ugleda Umaga kao destinacije’, ističe Sanda Bravar, direktorica Turističke zajednice Grada Umaga.

U zoni Naša kužina, tri ponajbolja restorana s područja Klastera sjeverozapadne Istre – konobe Nono i Buščina te taverna Pergola – pripremili su posebnu ponudu istarskih specijaliteta, osmišljenu za 25. obljetnicu turnira. U zoni Istria Gourmet Restaurant predstavit će se jedan od vodećih istarskih restorana San Rocco, član udruge Jeunes Restorateurs d´Europe (JRE), dok će se suradnja ATP turnira i Vinistre nastaviti i ove godine na prigodnom prodajnom štandu Vinistre. Posebnu pažnju u programu ove će godine sigurno izazvati i Podravka cooking show by Celebrity MasterChef Luka Nižetić koji će posjetiteljima pokazati svoje umijeće kuhanja u petak, 25. srpnja u 19.30 sati.

Istria Gourmet Festival 2014-hrana‘Turistička ponuda Umaga, uz sportske, objedinjuje  gourmet i zabavne sadržaje. Istria Gourmet Festival  pruža nam priliku da u suradnji s lokalnim proizvođačima i ugostiteljima, ATP gostima prezentiramo bogatstvo ponude u destinaciji. Uz odlična vina, istraske delicije i bogati zabavni program Umag će i ove godine biti nezaobilazno mjesto druženja i užitaka’, istaknula je Arlen Brozić, direktorica Izvršnog odbora 25. Vegeta Croatia Opena.
Posebni sadržaj Istria Gourmet Festivala su vinske degustacije ‘Skrivene čari istarskih vina’, koje se održavaju u suradnji s Vinistrom i Hrvatskim sommelier klubom. Riječ je o jednosatnim vođenim kušanjima u ležernoj atmosferi, uz osobno sudjelovanje vinara i stručnu podršku sommeliera Sandija Parisa s ciljem otkrivanja i valoriziranja specifičnosti istarskih sorti.

‘Ovakve vođene degustacije pokazale su se kao izvrsna forma za popularizaciju vrhunskih istarskih vina. Zadovoljstvo nam je da možemo sudjelovati u ovakvom projektu, jer on pridonosi širenju vinske kulture u Hrvatskoj’, rekao je Sandi Paris , voditelj edukacija pri Hrvatskom sommelier klubu.

Dnevni pobjednici degustacija ulaze u konkurenciju za titulu ATP vina. Pobjednicima zadnje dvije godine nagradu je osobno uručio predsjednik Ivo Josipović, pokrovitelj 25. Vegeta Croatia Opena.

404.agency