Jaskanske vinarke u Italiji

U sklopu projekta W.I.N.E. (Wine In Northeastern Europe improving winegrower`s marketing skills in the field of wine tourism) te u organizaciji Turističke zajednice grada Jastrebarskog, održano je treće studijsko putovanje, u talijansku pokrajinu Veneto.

Projektom W.I.N.E. se želi poboljšati vinski turizam, odnosno marketinške aktivnosti vinskih regija i vinara iz zemalja sjeveroistočne Europe, a cilj je i razmjena znanja, iskustava i poslovnih praksi između tih zemalja te pojedinaca koji se bave vinskim turizmom.

Studijskom posjetu Italiji prisustvovali su predstavnici partnera iz zemalja koje sudjeluju u projektu Poljske, Slovačke, Češke, Italije i Njemačke. Osim predstavnika TZG Jastrebarskog i Zagrebačke županije, sudionice ovog putovanja su bile i predstavnice vinskih gospodarstava u Jastrebarskom, Ivanka Šember i Martina Tomac.

Jaskanske sudionice su u vinskoj regiji Veneto, poznatoj prvenstveno po proizvodnji prosecca, posjetile poznate vinarije Villa Sandi, Cantina Collalto, La Tordera and Cantina Introvigne Antonio i upoznale se s njihovim uspješnim poslovnim praksama, marketinškim aktivnostima koje provode i vinskim turizmom.

Ova  trodnevna aktivnost financirana je sredstvima Europske unije, odobrenih od  Agencije za mobilnost i programe EU, kod koje je prijavljen ovaj projekt.

Nakon studijskog putovanja u Italiju, TZG Jastrebarskog će u svibnju ugostiti partnere iz ostalih zemalja koje sudjeluju u ovom projektu u Hrvatskoj.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.