Kaj su jeli naši stari u Vrbovcu

TZ grada Vrbovca organizator je 33. turističko-kulinarske manifestacije ‘Kaj su jeli naši stari’ koja će se održati od 23. do 25. kolovoza, pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića.

Ova manifestacija je u početku zamišljena kao priredba na kojoj će se po originalnim receptima pripremati jela vrbovečkog kraja i tako oteti zaboravu. Međutim, u posljednje vrijeme ova manifestacija je prerasla u jednu drugačiju vrstu priredbe, jer  se osim jela vrbovečkog kraja, koje i dalje priređuju žene okolnih sela, sada tu pojavljuju originalna jela iz drugih dijelova Hrvatske. Tako da kulturno-umjetnička društva koja sudjeluju u programu donose, osim pjesama i plesova, i jela svojega kraja. Zato jedan dio manifestacije i nosi naziv – ‘Jela naših susjeda i prijatelja’.

U zadnje vrijeme na manifestaciji aktivno sudjeluju i druge udruge koje se bave proizvodnjom i prezentacijom hrane – udruga proizvođača sira, meda, voća i povrća, zdrave hrane, mesnih proizvoda, lovci, ribiči, vinari i vinogradari. Ove su godine ponovo obnovljena jela pod nazivom ‘Kaj su jeli Zrinski’ – bit će izložena jela iz perioda Zrinskih u ‘dvorcu Zrinski’ – gradska tržnica.

Generalni sponzor, po 33. put PIK Vrbovec će prirediti i dodatne sadržaje na trgu Petra Zrinskog, uz sudjelovanje poznatih kuhara.
Pored toga planiran je bogat kulturno-umjetnički i sportski program, a u večernjim satima posjetitelji će moći uživati u taktovima poznatih glazbenika, dok će ugostitelji pružiti bogatu ugostiteljsku ponudu inspiriranu jelima s prijašnjih manifestacija kako na samoj manifestaciji tako i u svojim objektima.

Tako će ove godine, uz mnoge ostale umjetnike i glazbenike nastupiti:
petak, 23.8./ 20:00 Rajko Dujmić, Zrinko Tutić i Maja Blagdan – 23:00 Vatra i Pips, Chips & Videoclips
subota, 24.8. / 23:00 Novi fosili
nedjelja, 25.8. / 22:00 Tamburaški sastav Mejaši – 23:00 Teška industrija
U suradnji sa HŽ, posebni vlak iz Zagreba, Potepuh dovozi posjetitelje u subotu i nedjelju.
Očekuje se vrlo velik broj posjetitelja, kao što je bilo i prošlih godina, (više od 80.000 ljudi) i to ne samo iz Hrvatske, već  i iz okolnih zemalja.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.