Kaj su jeli naši stari

Na press konferenciji na kojoj su bili gradonačelnik Vrbovca, Vladimir Bregović, direktorica TZ grada Vrbovca Ana Bakar, direktorica marketinga PIK Vrbovec Tihana Vujčić i ravnateljica POU Vrbovec Sanja Prijatelj, u predivnom ambijentu ribnjaka Črnec, najavljena je 33. turističko-kulinarska manifestacija ‘Kaj su jeli naši stari’ koja će se ove godine održati u Vrbovcu  od 23. do 25. kolovoza.

‘Ova manifestacija je u početku zamišljena kao priredba na kojoj će se po originalnim receptima pripremati jela vrbovečkog kraja i tako oteti zaboravu. Međutim u posljednje vrijeme ova manifestacija je prerasla u jednu drugačiju vrstu priredbe, jer  se pored jela vrbovečkog kraja koje i dalje priređuju žene okolnih sela, sada tu pojavljuju originalna jela iz drugih dijelova Hrvatske na način da kulturno- umjetnička društva koja sudjeluju u programu donose pored pjesama i plesova i jela svojega kraja- tako jedan dio naše manifestacije i nosi naziv – ‘Jela naših susjeda i prijatelja’. U zadnje vrijeme na manifestaciji aktivno sudjeluju i druge udruge koje se bave proizvodnjom i prezentacijom hrane – udruga proizvođača sira, meda, voća i povrća, zdrave hrane, mesnih proizvoda, lovci, ribiči, vinari i vinogradari’ – rekla je direktorica TZ Vrbovec, gospođa Ana Bakar.

Ove godine ponovo se obnavljaju jela pod nazivom ‘Kaj su jeli Zrinski’ te će biti izložena jela iz perioda Zrinskih u dvorcu Zrinski – gradska tržnica. Generalni sponzor, po 33. put PIK Vrbovec će prirediti i dodatne sadržaje na trgu Petra Zrinskog, uz sudjelovanje poznatih kuhara.

Tako će ove godine, uz mnoge ostale umjetnike i glazbenike nastupiti:
– petak, 23.8./20:00 Rajko Dujmić, Zrinko Tutić i Maja Blagdan – 23:00 Vatra i Pips, Chips & Videoclips
– subota, 24.8./23:00 Novi fosili
– nedjelja, 25.8./22:00 Tamburaški sastav Mejaši – 23:00 Teška industrija

‘Pored toga upriličit ćemo bogat kulturno-umjetnički i sportski program, a u večernjim satima posjetitelji će moći uživati u taktovima poznatih  glazbenika, dok će ugostitelji pružiti bogatu ugostiteljsku ponudu inspiriranu jelima s prijašnjih manifestacija kako na samoj manifestaciji tako i u svojim objektima.- dodala je direktorica Bakar.

U suradnji s Hrvatskim željeznicama, posebni vlak Potepuh  iz Zagreba dovozi posjetitelje u subotu i nedjelju.

Kao i tijekom prijašnjih godina, očekuje sevelik broj posjetitelja (više od 80.000 ljudi) i to ne samo iz Hrvatske, već i iz okolnih zemalja.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.