Kanadski ministar vanjskih poslova posjetio Zagrebačku pivovaru

U sklopu trodnevnog posjeta Hrvatskoj, kanadski ministar vanjskih poslova John Baird posjetio je Zagrebačku pivovaru.

U pratnji Sergeya Yeskova, regionalnog predsjednika Zagrebačke pivovare za Hrvatsku, BiH i Sloveniju te pomoćnika ministra gospodarstva Vedrana Kružića, ministar John Baird obišao je pogon Zagrebačke pivovare, koja je od 2012. godine u vlasništvu Molson Coorsa, jedne od najvećih svjetskih pivarskih industrija.

Preuzimanje StarBeva 2012, godine, u čijem je vlasništvom do tada bila i Zagrebačka pivovara, kompaniji Molson Coors otvorilo je mnogobrojne mogućnosti u ovoj regiji. S obzirom na poslovnu suradnju koja veže Hrvatsku i Kanadu, ministar Baird u sklopu svojeg posjeta Hrvatskoj izrazio je želju obići i Zagrebačku pivovaru.

Tim povodom Sergey Yeskov izjavio je: ‘Zadovoljstvo nam je što smo imali priliku ugostiti ministra Johna Bairda i pokazati mu kako izgleda najveća i najuspješnija pivovara u Hrvatskoj. Ovim posjetom šalje se važna poruka da Kanada prepoznaje upravo to, značenje i važnost Zagrebačke pivovare za hrvatsko gospodarstvo. Osim što je prepoznat naš velik doprinos hrvatskom društvu i gospodarstvu, ovaj posjet doživljavamo i kao poticaj da nastavimo uspješno poslovati i doprinositi zajednici.’

To je potvrdio i sam kanadski ministar vanjskih poslova John Baird istaknuvši: ‘Zagrebačka pivovara pozitivan je primjer spajanja kanadskih i hrvatskih gospodarskih interesa. Sveobuhvatni gospodarski i trgovinski sporazum između EU-a i Kanade (CETA), pomoći će Hrvatskoj i Kanadi stvoriti više prilika, radnih mjesta te napredak kroz povećanu trgovinu i ulaganja.’

Molson Coors je sjevernoamerička pivska kompanija utemeljena 2005. godine spajanjem pivarske industrije Molson iz Kanade i pivarske industrije Coors iz SAD-a. Operativni segmenti Molson Coorsa uključuju Kanadu, Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Srednju Europu.

Pragma