Kanadski nacionalni specijaliteti

Veleposlanstvo Kanade i Metro Cash&Carry okupili su hrvatske ugostitelje i hotelijere na druženju uz kanadske nacionalne specijalitete  u zagrebačkom restoranu Apetit City. Ugostitelji i hotelijeri dobili su priliku degustirati kanadski hlap s divljom rižom, a državljani Kanade, uz desert od javorovog sirupa, prisjetili su se autentičnih okusa domovine.

‘Veliko mi je zadovoljstvo što smo imali priliku u ovom divnom okruženju ugostiti naše sugrađane i predstaviti im dio kanadske gastronomske ponude koja je dostupna i u Hrvatskoj. Kanadski hlap kojeg degustiramo najvažniji je morski proizvod Kanade u međunarodnom izvozu – samo 2012. godine Kanada je izvezla kanadskog hlapa u vrijednosti višoj od milijardu dolara’, izjavila je kanadska veleposlanica Louise LaRocque.

Predstavljanje kanadskih nacionalnih specijaliteta (Kopiraj)‘Uspjeh naših kupaca, među kojima je i najviše malih i srednjih poduzetnika, smatramo vlastitim uspjehom, i zato im nudimo proizvode provjerenog porijekla i kvalitete i kontinuirano širimo svoj asortiman. Ugostitelji i hotelijeri u Metrou mogu naći izvorne proizvode, poput kanadskog hlapa, koji će im pomoći da obogate svoju gastronomsku ponudu i izdvoje se iz konkurencije’, izjavio je Marc Carena, predsjednik Uprave Metro Cash&Carry Hrvatska.

Kanadski hlap, vrsta jastoga koja živi uz atlantsku obalu Sjeverne Amerike, nakon ulova se čuva u plimnom području i kopnenim rezervoarima s morskom vodom koji oponašaju prirodno okruženje. Zbog strogih uvjeta uzgoja i samim time otežanog pojedinačnog uvoza u Hrvatsku, Metro Cash&Carry odlučio je u svoju ponudu uvrstiti živog kanadskog hlapa i na takav način pomoći svojim kupcima u proširenju njihove ponude. Pažljiv nadzor osigurava čistoću vode i optimalnu temperaturu dok se hlapove sprema na put. To smanjuje stres i osigurava kvalitetu proizvoda, dok sezone lova koje se strogo reguliraju i strukturiraju brinu o održivosti ovog važnog kanadskog izvoznog proizvoda.

P. R.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.