Karlovačka pivovara pohranila recept za Royal pivo

Karlovačka pivovara pohranila je originalni recept za novo lager pivo Karlovačko Royal u Vremenski trezor Zagrebačke banke.

Tako će kutija s receptom za pivo, koje je kompanija počela proizvoditi ove godine, biti strogo čuvana i otvorena za točno 100 godina. Primopredaju su u ime Karlovačke pivovare izvršili Roberto Giugliano, direktor Sektora marketinga i član menadžment tima te Valentina Belavić, rukovoditeljica Odjela proizvodnje i majstor pivar, u prisustvu predstavnica Zagrebačke banke Aleksandre Cvetković, direktorice Prodaje i marketinga i Marine Dijaković, direktorice Identiteta i komuniciranja tvrtke.

‘Brand Karlovačko upravo je proslavio 160 godina postojanja, a na ovaj simboličan način želimo podijeliti znanje i bogatstvo okusa koje smo stvorili s našim budućim generacijama. Iako ne možemo znati kakva pića će se 2114. godine konzumirati niti možemo predvidjeti koliko će napredna tehnologija proizvodnje biti, smatram da je kvaliteta Karlovačkog Royal bezvremenska i vjerujem da će biti prepoznata i za 100 godina’, izjavio je Roberto Giugliano.

Recept za proizvodnju piva Karlovačko Royal sadrži popis sirovina, opise procesa proizvodnje i punjenja te značajke gotovog proizvoda, a specifičnosti u njegovom okusu objasnila je Valentina Belavić: ‘Karlovačko Royal spravljeno je od sorte aromatičnog hmelja Spalter Select te dvije vrste ječmenog slada, svijetlog i prženog, što mu daje posebno bogat i pun okus te tamno zlatnu boju. Ugodne je gorčine i hmeljne arome, a produženo vrijeme odležavanja daje mu čistoću i uravnoteženost.’

Pivo Karlovačko Royal premijerno je predstavljeno na Danima piva Karlovac, a na domaćem tržištu bit će dostupno od listopada.

P. R.