Karlovački Žitoproizvod predstavio KARLA novu liniju svježe tjestenine! 

Priča se da se u Karlovcu nešto fino kuha…pa su brojni food blogeri i novinari stigli u grad na četiri rijeke kako bi se uvjerili o čemu je riječ. Mjesto radnje, selo Brođani koje se nalazi uz rijeku Kupu, po kojoj plovi Žitna lađa Zora- jedna od najpoznatijih karlovačkih turističkih atrakcija, zapravo replika drvenog broda kakav je u 18.stoljeću plovio ovom rijekom. Tada joj je bio zadatak prevoziti žito te povezivanje grada Karlovca s ostatkom Hrvatske te dalekim Temišvarom i Dunavom, a na ovom jedinstvenom eventu, Zora i njezina posada dobila je poseban zadatak- na mirnoj plovidbi rijekom Kupom  poslužiti prefinu KARLA svježu tjesteninu prelivenu različitim, kreativnim umacima. 

Vanja Hanic, predsjednik uprave

 – “Iznimno sam zadovoljan širinom naše nove linije KARLA svježe tjestenine, a osobito sam ponosan na činjenicu da smo samostalno razvijali recepture i isprobavali razne kombinacije da bismo dobili novu liniju kakvu predstavljamo. Vlastiti analitički laboratorij, vrhunski tehnolozi te predane stručne kolege iz proizvodnje omogućuju nam da unutar tvrtke dođemo do jedinstvenih i originalnih receptura kakve su upravo ove iz nove KARLA linije- rekao je na početku ove gastro plovidbe Vanja Hanić, predsjednik uprave dodajući kako su simbolično, novi proizvodi nastali su u godini kada tvrtka slavi svoj 77. rođendan.

Nova linija proizvoda sastoji se od ukupno devet proizvoda od kojih su tri poznata od ranije –popularni njoki, fuži i pljukanci, koji su dobili novo ruho i poboljšanju recepturu. Novi član Karline obitelji  sada su i KARLA šurlice koje, kao fuži i pljukanci, ne sadrže konzervanse, umjetna bojila, arome i pojačivače okusa. Stručni tim Žitoproizvoda razvio je i pet potpuno novih jedinstvenih proizvoda na hrvatskom tržištu-ne punjenu svježu tjesteninu, točnije pljukance raznih okusa (rajčica, špinat, crnilo sipe te blago pikantnu vrstu naziva Okusi Orijenta s dodatkom čilija i kurkume)  Proizvod koji je postao gastro ‘must have’  su  Fuži sa Zigante tartufima, intenzivnog okusa i arome za sve ljubitelje pravih tartufa. Kad je o sastavu riječ,  cijela nova linija ne punjene tjestenine  sastoji se od 100% krupice od durum pšenice te ne

sadrži umjetna bojila, konzervanse, pojačivače okusa i arome, bez dodane soli i masnoća, dok su popularni KARLA njoki rađeni od 100% krumpirovog tijesta, također bez umjetnih bojila i pojačivača okusa. 

Kako sljubiti tjesteninu s finim, kreativnim umacima poput primjerice pikantnih pljukanaca ‘Okusi Orijenta’ s gljivama i humusom ili pljukanaca s rajčiom koji dominiraju u umaku od ricotte, tikvica i pršuta pokazao je karlovački bloger Hrvoje Stojanov s bloga Opet Gladni koji je ujedno i ‘dežurni’ kuhar kreativne Karline kuhinje,koja se kao format nalazi na web stranici brenda. U njoj se svakog dana može pronaći inspiracija za pripremu ukusnih, ali i brzih obroka. Budući da je Žitna lađa replika teretnog broda, pa nema klasičnu kuhinju, sljubljivanje nove tjestenine i Hrvojevih umaka vješto je napravilo osoblje restorana Žganjer u kojem su uz slane delicije napravljene i dvije ukusne štrudle (štrudla jaškovskog baruna i štrudla od višanja) za koje je korišteno Karlo brašno

Gdje kupiti Karla novitete?  Svi proizvodi kupcima su dostupni na policama trgovačkih lanaca poput Spara, Kauflanda, Konzuma i Plodina te u dvije maloprodaje Žitoproizvoda u Karlovcu.

Alma Premerl Zoko

Fotografija: Nikola Zoko