Karlovačkom Žitoproizvodu stigla važna priznanja i nagrade za KARLA svježu tjesteninu i pekarske proizvode

Karlovačkoj tvornici svježe tjestenine, pekarskih i mlinskih proizvoda Žitoproizvod 2024. godina počela je sjajno! Nakon što su lani predstavili svoju novu liniju KARLA svježe tjestenine, dva proizvoda iz te linije osvojila su prestižnu nagradu Superior Taste Awardkoju dodjeljuje International Taste Institute.

KARLA fuži sa Zigante tartufima i KARLA pljukanci Okusi Orijenta proizvodi su za koje su nedavno primili lijepe vijesti; oba su osvojila su prestižnu nagradu Superior Taste Award. U zadnjih nekoliko godina u kategoriji tjestenine Žitoproizvod je jedina tvrtka iz Hrvatske koja se može pohvaliti ovakvim uspjehom, a ovo je ujedno i prvameđunarodnanagrada za poznatu karlovačku tvrtku.

Nagrada Superior Taste Award dodjeljuje se za proizvode hrane i pića koji su dobili pozitivnu senzorsku ocjenu od strane stručne komisije za okus koja se sastoji od 200 vrhunskih profesionalnih kuhara i sommeliera iz najprestižnijih Europskih kulinarskih udruženja. Svake godine ocjenjuje se na tisuće proizvoda dok samo najbolji budu i certificirani. Od 2005. godine do danas evaluirano je preko 15.000 proizvoda iz 130 zemalja što ovu nagradu čini svjetski najpriznatijom kada je riječ o vrhunskoj kvaliteti okusa.

Nagrada Superior Taste Award specifična je i drugačija od ostalih jer se proizvodi testiraju na slijepo i to u strogim uvjetima. Chefovi koji ocjenjuju proizvode ne vide pakiranje, ne znaju naziv proizvoda niti ime proizvođača, čak ne znaju niti iz koje zemlje dolazi zbog čega moraju biti potpuno objektivni prilikom izrade senzorske analize i ocjenjivanja. Kombinirajući višestruke osjetilne kriterije poput vizualnog aspekta, mirisa, okusa, teksture i konačne senzacije, proizvod koji se prijavljuje na evaluaciju prolazi kroz senzorsku procjenu na svakom od navedenih 5 kriterija.

Ovo je svakako veliko priznanje za brand KARLA, no tu priči nije kraj! Jeste li znali da iz te poznate tvornice u kojoj se proizvodi svježa tjestenina, brašno i ostali mlinski proizvodi te 70-ak različitih vrsti mirisnih kruhova i peciva stiže i Kruh hrvatskih polja.

Kruh hrvatskih polja je znak u neobveznom sustavu označavanja kojeg provodi Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) s ciljem jasnog i nedvosmislenog informiranja potrošača o podrijetlu i utvrđenoj kvaliteti pekarskih proizvoda koji su proizvedeni u Republici Hrvatskoj. Pravo na korištenje znaka Kruh hrvatskih polja ostvaruje se za pekarske proizvode dobivene od žitarica zasijanih u Republici Hrvatskoj.

Upravo je Žitoproizvod ponosni nositelj i tog znaka, odnosno da budemo precizni, znak je dodijeljen za ukupno šest različitih vrsti kruha. Radi se o lovačkom, krumpirovom, bijelom, polubijelom, crnom te craft bijelom kruhu u kalupu. Poznato je da se kruh u Žitoproizvodu proizvodi od različitih vrsti popularnih KARLA brašna koja se pak već 78 godina proizvode u vlastitom mlinu u Karlovcu od pšenice iz domaćeg, provjerenog uzgoja uz certifikat Brašno hrvatskih polja. U Žitoproizvodu maksimalno teže korištenju lokalnih i sirovina hrvatskog porijekla čime podupiru lokalnu zajednicu i domaću proizvodnju, to potvrđuje i činjenica je tvrtka Žitoproizvod ponosni vlasnik čak dva takva certifikata – za kruh i brašno. Navedene vrste kruha mogu se pronaći na policama trgovačkih lanaca kao što su Kaufland, Lidl, Interspar i Eurospin.

Žitoproizvod