Kava na francuski način

Kao vodeći proizvođač kave na hrvatskom tržištu, Franck je posvećen razvoju kulture ispijanja kave, ritualima pripreme i istinskog uživanja u kavi. Upravo će to posjetitelji moći doživjeti u novootvorenoj kavani Johann Franck u Zagrebu, mjestu na kojem će tijekom dana moći uživati u svom omiljenom napitku, ali i sudjelovati u raznim događanjima vezanim uz kavu.

Prvi mjesec nakon otvorenja Johanna Francka bit će u znaku Franck 100% Arabice s okusom lješnjaka i čokolade, pri čemu će svaki tjedan biti posvećen jednom od mogućih načina spravljanja ove premium mljevene kave za domaćinstvo. Tako će u prvom razdoblju Franckovi baristi kavu pripremati pomoću metode french pressa i tako, posjetiteljima pružiti jedinstveni doživljaj ispijanja kave ‘kao kod kuće’. U narednim tjednima posjetitelji će moći isprobati 100% Arabicu pripremljenu na klasičan način u džezvi, kafetijeri i kao filter kavu.

Franckova 100% Arabica premium je kava nastala mješavinom pomno odabranih zrna isključivo sorte arabica, a stekla je mnoštvo poklonika već u prvoj godini nakon uspješnog lansiranja na tržište. Posebnim načinom mljevenja Franckov je razvojni tim postigao optimalnan omjer grubih i finih čestica što 100% Arabici garantira jednako bogat okus bez obzira na način pripreme, a posebno prilagođen proces prženja kave oslobađa najbolje arome skrivene u zrnu, dajući joj konačni okus i miris kave u kojoj uživamo.

Uz mljevenu kavu kako se priprema u domaćinstvu, kavoljupci će u Johannu Francku moći upoznati bogati i raznovrsni svijet kava koji će na jesen biti predstavljen i kroz ponudu rijetkih ‘speciality’ kava iz različitih ‘origina’, odnosno zemalja uzgoja od kojih svaka ima svoje posebnosti u aromi, mirisu i okusu. Također, u planu su i atraktivne radionice i ljetne promocije proizvoda poput Franck ljetnih koktela od kave i sl.

M. M.