
KitchenAid i regionalni distributer tvrtka “Duisberg” prezentirali su u Gourmandise labu, u Zagrebu novitete u pripremanju kave i napitaka , te malu skolu izrade pizza sa KitchenAid aparatima i sirokom paletom nastavaka za obradu hrane.
Vec skoro stoljece kuhari, entuzijasti i gastro znalci koriste ovaj kultni americki brand i njihove aparate u pripremanju hrane. Osim sto smo dosada miksali i blendali sa KitchenAidom, u novije vrijeme sirenjem nase obitelji proizvoda sve vise s KitchenAidom pripremamo razne napitke. Od KitchenAid kuhala vode na kojem mozemo tocno podesiti zeljenu temperaturu ovisno o vrsti caja, kuhanja kave na KitchenAid espresso makeru, personal coffee makeru (coffee to go) ,siphon coffee makeru ili french press kava sa integriranom vagom za kavu i vodu, sve do izrade sokova bilo iz brzih juicera ili juicera sa hladnom presom, sto smo sve imali prillike vidjeti i, isprobati. Malu skolu pizze smo uz strucno vodstvo Gastronomada zapoceli izradjivanjem raznobojnih tijesta sa mocnim KitchenAid mikserima.
Dok su tijesta odlezavala pripremili smo osvjezavajuce vitaminske napitke na razlicitim KitchenAid blenderima (i nasim najacim kucnim blenderom iz nase serije Artisan od 2 KS) od raznog voca i povrca.KitchenAid nastavcima poput fenomenalnog spiralisera, food processora ili nastavka za ribanje i rezanje vrlo smo brzo isjeckali i pripremili povrce za pizze. Iskusne ruke Gastronomada pokazale su nam kako razvuci i oblikovati tijesto za pizzu, kako bi bilo idealno za pecenje. Prije pecenja izradili smo sa KitchenAid rucnim mikserima i zanimljivim KitchenAid bezicnim stapnim baterijskim mikserom slasne deserte koji su bili posluzeni nakon savrseno pecenih pizza.
Nataša Makar