
U wine baru poznate pizzerije Karijola u Zagrebu organizirano je zanimljivo eno-gastro druženje uz vina ništa manje poznatog istarskog vinara Kozlovića.
Podlogu za uživanje u vinima dale su pizze iz krušne peći s dodatkom srdela, tartufa, pancete, shitake gljiva i ostale delicije spravljene prema Karijolinoj recepturi.
Prvi na redu za kušanje bio je svježi teran Violettta, kojeg su supružnici Antonella i Franco iz Momjana donijeli sa sobom iz Momjana, doslovce iz bačve.
Potom je slijedilo podsjećanja na već dobro znani Kozlović Teran 2012 i konačno ono zbog čega je ovo okupljanje i upriličeno – premijerno je predstavljen trenutačni hit vinarije – kupaža Santa Lucia Noir 2011 (50% merlot, 30% cabernet sauvignon i 20% teran).
Na kraju je servirana još jedna poslastica – Sorbus od muškata momjanskog 2009.
M. T. / Foto: Rene Karaman