Krapinske Toplice – oboren rekord

Hrvatski turistički sektor kontinuirano ostvaruje sve bolje rezultate.

Kontinuiranom rastu hrvatskog turističkog sektora pridružuju se i Krapinske Toplice rezultatima koji se u 2016. godini mjere dvoznamenkastim stopama rasta.

Krapinske Toplice bilježe porast broja noćenja od 28,6% u odnosu na 2015. godinu, a rezultat su kvalitetnog  rada hotelijera, ugostiteljskih i turističkih djelatnika Krapinskih Toplica.

U 2016. godini nadmašena je predrecesijska 2008., u kojoj su, od uvođenja modernog načina statističkog praćenja turističkog prometa do sada, rezultati bili najveći. Krapinske Toplice tada su ostvarile 44322 noćenja domaćih i stranih gostiju, a u 2016. konačno je prestignut taj broj – ostvareno je 47276 noćenja domaćih i stranih gostiju, što predstavlja rast od 6,7% u odnosu na spomenutu godinu.

Ernest Svažić, načelnik općine Krapinske Toplice povodom ovih rezultata istaknuo je: „Rezultat nas veseli i ponosni smo na njega, ali nema mjesta euforiji, jer svjesni smo činjenice da nam za uspjeh nije dovoljna samo topla voda. Ulaganja u smještajne kapacitete i atrakcije koja su trenutno u realizaciji i ona koja su u pripremi sasvim sigurno će rezultirati još boljim rezultatima u nastupajućoj godini. Investicije u nove kvalitetne smještajne i ugostiteljske objekte, s čijim privlačenjem smo uvelike zaokupljeni bit će jamac nadolazećih dobrih rezultata. S pozicije općine nastojimo promišljenim prostornim planiranjem  uravnotežiti turističke i medicinske sadržaje u odredištu te podupiremo kvalitetna ulaganja koja će iz godine u godinu podizati našu turističku atraktivnost.  Podacima o ostvarenom broju noćenja treba pridodati podatak o 150.000 dnevnih posjetitelja vodenom parku Aquae vivae i ostalim bazenima Krapinskih Toplica. Prirodna ljekovita termalna voda, na kojoj počiva turistički razvoj Krapinskih Toplica bit će sasvim sigurno faktor privlačnosti još većeg broja turista u bliskoj budućnosti.“Ernest Svazić, koji je poznat kao veliki promicatelj Krapinskih Toplica kao prepoznatljive destinacije medicinskog turizma nadodao je kako je za ovakav uspjeh zaslužan  zajednički rad i trud svakog pojedinca koji utječe na rezultate u turističkom sektoru.

Značajnu ulogu u ostvarivanju ovih impresivnih brojki svakako imaju i dva hotela, 27 domaćinstava obiteljskog smještaja, Vodeni park Aquae Vivae te tri bolnice – Specijalna bolnica Akromion, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i Specijalna bolnica za kardio-vaskularnu kirurgiju i kardiologiju Magdalena. Timovi vrhunskih, međunarodno priznatih liječnika triju bolnica smještenih u prekrasnom krajoliku  Krapinskih Toplica dali su svoj doprinos u etabliranju ovoga kraja kao izvrsnosti medicinske struke. Doprinos atraktivnosti destinacije  Krapinske Toplice, dali su i mnogobrojni ugostitelji te ostali subjekti svojim izuzetnim angažmanom koji je u konačnici urodio plodom.

Prezentirani rezultati dokazuju da se ulagati u Krapinske Toplice itekako isplati, naglasio je Ernest Svažić.

PR: Danira Orešić, Laurus dan