Kuće maslinovog ulja po cijeloj Hrvatskoj

Priroda je na Braču utjecala na mnogo toga, a sam otok ničim nije proslavila kao bijelim kamenom.

‘Zlato’ građevinskih materijala uzeto s tog otoka korišteno je za gradnju Dioklecijanove palače u Splitu, predvorja zgrade Ujedinjenih naroda u New Yorku te mnogih crkvi i palača zbog kojih svake godine stotine tisuća turista posjećuju mjesta diljem Dalmacije. Nadaleko je poznata i priča koja ipak nema konkretnih dokaza – kako je i Bijela kuća u Washingtonu sagrađena od bračkog kamena.

Tragom toga išla je i Zvijezda koja je, kako bi naglasila važnost i prednosti korištenja maslinovog ulja, u prodavaonice po cijeloj Hrvatskoj postavila autohtone dalmatinske kuće izrađene od bračkog kamena i rukama najboljih majstora iz Pučišća, malog mjesta na Braču u kojem su generacije odrasle obrađujući kamen.

‘Potrošnja maslinovog ulja u mediteranskim zemljama se kreće od 10 do 20 litara godišnje, a u Hrvatskoj tek oko dvije litre. To je pitanje koje itekako brine nutricioniste, a mi se na sve načine, pa i ovim prekrasnim kućicama, nastojimo približiti i upoznati potrošače s posebnim okusima i prednostima koje maslinovo ulje pruža u svakodnevnoj konzumaciji’, kaže Ana Štebih, direktorica marketinga Zvijezde u kojoj su posebno ponosni na Ol Dalmatia esktra djevičansko maslinovo ulje. Ono je proizvedeno od najboljih ručno branih maslina u ranoj fazi zrelosti koje Zvijezda već godinama otkupljuje od domaćih maslinara.

Sa samo nekoliko kapi maslinova ulja Ol Dalmatia mirisi i okusi Dalmacije obogatiti će svaki obrok najboljim nutritivnim sastojcima koji su nužni za vitalnost i važan su dio svakodnevne prehrane. U svaku kap Ol Dalmatia maslinova ulja uložen je maksimalan trud i znanje, stoga s pravom nosi naziv vrhunsko ulje dalmatinskih maslinika.

Izvrsna kakvoća, lagani voćni miris zelenog ploda masline, blaga gorčina te pikantnost Ol Dalmatia maslinova ulja rezultat je stalne provjere kvalitete i kontroliranog procesa proizvodnje plodova koji stižu iz dalmatinskih maslinika.

IMC